Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Vaccinare antigripală în farmacii

Modificările legislative din această toamnă, care au pus pe drumuri toţi ieşenii care vor să se vaccineze antigripal, au oferit şi o portiţă suplimentară. Pentru a nu mai face un drum suplimentar cu vaccinul către medicul de familie, transportându-l, poate, în condiţii improprii, aceştia se pot vaccina în farmacii.  Conform celor de la ZDI, Iaşul este unul dintre judeţele fruntaşe din acest punct de vedere. La cursurile de vaccinare desfăşurate la UMF, coordonate de prof.dr. Doina Azoicăi, au participat peste 150 de farmacişti din judeţ.

Vezi și: Campania de vaccinare antigripală a început.

Conform reprezentanţilor Colegiului Farmaciştilor din România, filliala Iaşi, există în momentul de faţă circa 30 de farmacii care oferă serviciu de vaccinare în sediul unităţii. Se reduce, astfel, timpul de aşteptare de la medicul de familie. În același timp se oferă pacienţilor şansa de a se vaccina în apropierea casei lor.

Ce a explicat Gabriela Tătărîngă?

Gabriela Tătărîngă, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, filiala Iaşi, a explicat pentru ZDI că procesul de acreditare al acestor farmacii a fost unul extrem de riguros. Acestea, conform tuturor normelor impuse de Ministerul Sănătăţii.

„Au fost trei sesiuni de cursuri pentru obţinerea competenţei de vaccinare antigripală, început de anul trecut din noiembrie. Avem mai mult de 150 de farmacişti pregătiţi pentru acest serviciu de vaccinare. Colegii au început deja. Nu ştiu să vă spun un număr exact de imunizări, dar feedbackul în general este unul bun. Oamenii se bucură că au această variantă.

Un alt articol: Vaccinare obligatorie sau nu?

Este un act de responsabilitate, de aceea am făcut şi curs de pregătire. Cred sincer că medicul de familie se degrevează puţin de acest serviciu. Vă daţi seama că pacienţii nu se duc la medic doar pentru vaccinare, fac şi o evaluare, eventual pe unele boli cronice sau acute”.

Fiecare farmacie este pregătită atât pentru cazurile de urgenţă, dacă este să apară un şoc anafilactic sau altă reacţie adversă. Se urmează un ghid naţional aprobat de Ministerul Sănătăţii şi există circuite funcţionale create.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primaria Iasi

iulie 22, 2024

Tabăra de Creație și Re-Creație „Prietenii Ceahlăului”...
Primaria Iasi
Primaria Iasi