Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Zilele Institutului de Psihiatrie ‘Socola’ Iași

Zilele Institutului de Psihiatrie ‘Socola’ Iași: Abordarea agresivității în psihiatria contemporană. În perioada 2-7 Octombrie, Iași devine epicentrul unui eveniment științific deosebit de important. Acest congres atrage sute de medici specializați, psihologi, asistenți medicali și kinetoterapeuți din întreaga țară. Se va discuta una dintre problemele critice ale societății contemporane: agresivitatea ca dimensiune a psihicului uman.

Managerul Institutului de Psihiatrie ‘Socola’, Dr. Cristina Dobre, subliniază importanța evenimentului: „Zilele Institutului de Psihiatrie ‘Socola’. Acesta reprezintă un moment în care aducem în prim-plan moștenirea științifică a psihiatriei ieșene. Ne confruntăm cu provocările lumii contemporane, care influențează destinul pacienților psihiatrici și pot crea conflicte morale și sociale dificil de gestionat.”

Programul include dezbateri intense și prelegeri cu teme precum „Agresivitatea în tulburările psihice,” „Agresivitatea în cuplurile cu adicție la alcool,” „Abordarea pacientului psihiatric cu risc de agresivitate,” și „Calitatea vieții în depresie.” Acestora li se alătură discuții despre evaluarea riscului de violență, agresivitatea în tulburările psihice și abordarea terapeutică a agresivității pacienților.

Află și despre: Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva: Iași, 7-15 octombrie 2023.

În plus, evenimentul va găzdui sesiuni de e-postere și o dezbatere cheie intitulată „Agresivitatea, o dimensiune a societății românești contemporane.” Această dezbatere va aduna reprezentanți ai tuturor instituțiilor implicate în gestionarea agresivității în societatea actuală.

Agresivitatea este o problemă urgentă. Aceasta afectează toate aspectele societății, de la viața de familie la mediul de lucru și chiar în spitale. Evenimentul din Iași oferă un punct de pornire pentru găsirea celor mai bune soluții de gestionare și control a acestui fenomen în creștere. Dr. Cristina Dobre subliniază: „Dezbaterea pe care o vom organiza poate constitui un punct de plecare în găsirea celor mai bune soluții de gestionare și control a acestui fenomen care tinde să se generalizeze în societatea contemporană.”

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primaria Iasi

iulie 22, 2024

Tabăra de Creație și Re-Creație „Prietenii Ceahlăului”...
Primaria Iasi
Primaria Iasi