Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Meniu

Zilele ”Mihail Sadoveanu” la Pașcani

Zilele ”Mihail Sadoveanu” la Pașcani. Noiembrie este luna culturii în municipiul Pașcani și se desfășoară sub semnul marelui scriitor Mihail Sadoveanu. Casa de Cultură care îi poartă numele a stabilit un program de evenimente dedicate prozatorului.

Sâmbătă, 11 noiembrie 2023 începând cu ora 10.00 în sala Arcadia va avea loc cea de-a LII-a ediție a Simpozionului Sadoveanu. Parteneri sunt Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării din cadrul Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava și Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani. Tema simpozionului din acest an este ,,Sadoveanu – un constructor de punți peste timp, spațiu și ideologii”.

Prelegerile vor fi susținute de prof. univ. dr. habil.Claudia Costi și lect. univ. dr. Ioan Fărmuș de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării a Universității ,,Ștefan cel Mare” din Suceava. Discuțiile sunt moderate de prof. Cristina Liuță de la Colegiul Național ,,Mihail Sadoveanu” Pașcani. Joi, 9 noiembrie, ora 17.00, în sala Arcadia a Casei de Cultură va avea loc vernisajul expoziției de pictură ,,Bucăți de timp” al artistei Elena Sârbu. Prezintă Mihaela Ciobanu- Muzeul de Artă Roman și Mihai Olteanu – artist plastic, Uniunea Artiștilor Plastici Neamț. Expoziția se poate vizita în perioada 9 noiembrie 2023 – 8 ianuarie 2024.

Poate ești interesat de: “Seară de film în stil liceal” a reunit liceenii din Pașcani.

 De asemenea vor avea loc și următoarele spectacole:

Marți, 7 noiembrie 2023 ,ora 17.45 în sala de spectacole va avea loc Concert lecție susținut de Filarmonica de Stat ,,G. Enescu din Botoșani, dirijor Liviu Condriuc;

Luni, 13 noiembrie , ora 19.00 în sala de spectacole va avea loc spectacolul de teatru ,Ia-le banii!”. Acesta va fi susținut de Teatru București, regia artistică Răzvan Oprea.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

Primaria Iasi
Primaria Iasi

noiembrie 28, 2023

Muzeul Național al Literaturii Române din Iași...
Primaria Iasi

noiembrie 22, 2023

Se redeschide Muzeul de Istorie Naturală. Reabilitarea...