Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Ziua Armatei Române: Ceremonii și Onoruri

Astăzi, pe 25 octombrie 2023, România sărbătorește Ziua Armatei cu solemnitate și onoare. În țară și în străinătate, ceremonii militare omagiază sacrificiul și curajul militarilor.

La Iași, în acest moment, are loc o impresionantă ceremonie militară. Soldații defilează în fața Palatului Oștirii din Copou, însoțiți de sunetele unei orchestre. La eveniment participă oficialități locale și un preot, aducând omagiul cuvenit bravilor apărători ai țării.

În principalele garnizoane din țară și în bazele militare din teatrele de operații, se desfășoară ceremonii speciale. În București, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I, se organizează o solemnitate militară și religioasă, însoțită de depuneri de coroane și jerbe de flori.

De asemenea, studenții anului I ai Academiei Tehnice Militare și Universității Naționale de Apărare își depun jurământul militar, marcând astfel angajamentul lor față de țară. Totodată, se va schimba garda la Mormântul Ostașului Necunoscut, iar Forțele Aeriene Române vor oferi un impresionant survol cu aeronave.

Citește și: Spectacolul „Prenumele”, cu Marius Manole în rolul principal, se joacă marți la Ateneu.

La Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial, în fața Universității Naționale de Apărare „Carol I”, va avea loc o solemnitate similară.

În seara acestei zile, de la ora 19:00, retragerea cu torțe va lumina străzile Capitalei, urmând un traseu ce trece prin inimă orașului. Soldații vor străbate Palatul Cercului Militar Național, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta și alte artere simbolice.

Ceremonii de acest fel vor avea loc și în principalele garnizoane din țară. Aceste ceremonii vor avea loc și la monumente și cimitire ale ostașilor români în diverse țări europene.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primaria Iasi

iulie 22, 2024

Tabăra de Creație și Re-Creație „Prietenii Ceahlăului”...
Primaria Iasi
Primaria Iasi