Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Ziua Culturii Naționale

Astăzi se celebrează Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 174 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu. Atât în țară, cât și în străinătate, mai ales acolo unde există comunități semnificative de români, au loc evenimente dedicate acestei zile, precum concerte, recitaluri, conferințe și expoziții.

La Iași, Muzeul Național al Literaturii Române organizează o serie de evenimente speciale. În contextul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Mihai Eminescu din Iași găzduiește o expoziție inedită. Expoziție cu documente de epocă intitulată „Semnez în nume propriu: Mihai Eminescu”. În același loc, este programat și un atelier de poezie.

Vezi și: Studenții de la Arte vă așteaptă la expoziția lucrări clasice reinterpretate la Galeria de Artă „Th. Pallady”

Muzeul Vasile Pogor găzduiește un atelier de lectură, iar la Casa Muzeelor are loc un club de lectură pentru copii și adolescenți. Biblioteca Centrală Universitară din Iași sărbătorește Ziua Culturii Naționale printr-o expoziție de traduceri din opera eminesciană. Tot aici, profesorul universitar dr. Marina Mureșan, membră a Uniunii Scriitorilor, susține o conferință pe tema „Mihai Eminescu și spațiul german și cel anglo-saxon – influență și receptori”. Sala de lectură a Bibliotecii Filialei Iași a Academiei Române găzduiește o serie de conferințe cu tema „Dicționarele Academiei și cultura română”. Opera Națională Română din Iași organizează seara un spectacol extraordinar, în cadrul căruia sunt interpretate creații lirice românești celebre.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primaria Iasi

iulie 22, 2024

Tabăra de Creație și Re-Creație „Prietenii Ceahlăului”...
Primaria Iasi
Primaria Iasi