Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Ziua internațională a romilor

Eveniment cultural cu tradiție în orașul Hârlău, cu ocazia Zilei Internaționale a romilor. Casa de Cultură organizează în cursul zilei de vineri 21 aprilie a.c., începând cu ora 13. 00, un spectacol artistic, în piața centrală a orașului. Sunt invitați pe scenă formația „Busuioc” din Iași și formatia „Gipsy Dance” din localitate. Primăria și Consiliul Local ale orașului au alocat de la buget 10 000 lei pentru organizarea evenimentului. În localitate sunt câteva sute de familii de romi, conform estimărilor administrației locale.

Menționăm că „Ziua internaţională a romilor” este sărbătorită anual de comunitatea internaţională, la 8 aprilie, în cinstea recunoaşterii culturii, istoriei şi drepturilor milioanelor de romi din toată lumea, dar şi pentru a atrage atenţia asupra provocărilor de discriminare cu care se confruntă comunităţile de romi din Europa şi de pretutindeni.

Iniţiativa privind marcarea Zilei Internaţionale a Romilor a apărut în 1971, cu prilejul primului Congres internaţional al romilor de pretutindeni, care a avut loc la Londra. În statele din Europa de Est, inclusiv România, data de 8 aprilie a fost marcată începând cu anul 1990.

Primaria Iasi

iulie 12, 2024

Personajele lui Creangă ajung la Copenhaga. Teatrul...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Fiica primarului Chirica a luat BAC-ul cu...
Primaria Iasi

iulie 11, 2024

Spectacol impresionant susținut în aer liber de...
Primaria Iasi

iulie 10, 2024

Tabără de vară gratuită pentru copii. Ateneul...