Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Meniu

Guvernul integrează Programul „Săptămâna Verde”

Guvernul integrează Programul „Săptămâna Verde” în finanțarea prin Fondul de Mediu pentru școli. Se așteaptă adoptarea unei hotărâri de Guvern, impunând câteva săptămâni de întârziere. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunță că s-a stabilit cadrul legal pentru alocarea de fonduri către școli pentru activitățile din Săptămâna Verde, prin ordonanță de urgență adoptată joi. Acesta reprezintă primul pas pentru finanțarea programului. Urmează o hotărâre de Guvern pentru detalii privind alocarea banilor. Până atunci, părinții pot plăti aceste activități acolo unde școala nu dispune de resurse.

Anunțul vine după ce Edupedu.ro a semnalat că proiectul de finanțare a activităților din Săptămâna Verde nu este finalizat la trei luni de la anunț. Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență pentru eficientizarea gestionării deșeurilor. Inclusiv finanțarea programului „Săptămâna Verde” în școli prin Fondul de Mediu.

Citește și: Nu se mai vând porcii din gospodării.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, precizează:

„Am creat cadrul legal pentru acordarea de finanţare Ministerului Educaţiei din Fondul de Mediu pentru derularea Programului ‘Săptămâna verde’. Este o discuţie mai veche pe care am avut-o împreună cu doamna ministru al Educaţiei, Ligia Deca, şi împreună cu ceilalţi colegi din Guvern. Dorim să putem să finanţăm aceste activităţi. De multe ori ele sunt costisitoare, de multe ori ele presupun deplasarea copiilor la diferite instituţii, în arii naturale protejate, la muzee sau în parcuri, lucruri pe care nu întotdeauna părinţii şi le permit. Şi, atunci, am decis să luăm o parte din bani şi vom reveni cu o hotărâre de guvern în acest sens. Pentru a putea să finanţăm şi acest program.”, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!