Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Meniu

Iată cum poți casa mașina prin ”Rabla local”!

Iată cum poți casa mașina prin ”Rabla local”! Primăria a făcut public regulamentul programului „Rabla local”, după ce, cu câteva zile în urmă, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a deschis înscrierile. La nivel național, până în prezent, s-au înregistrat aproximativ 15.000 de cereri, deși nu există încă o situație pe localități. Cererile pot fi depuse până la data de 31 August sau până când se epuizează bugetul alocat fiecărei unități administrativ-teritoriale.

În ceea ce privește Municipiul Iași, sunt estimate 2.000 de vehicule care urmează să fie casate. Conform hotărârii Consiliului Local din Aprilie 2023, municipiul Iași s-a înscris în program și a aprobat susținerea sumei de 600 lei per autovehicul uzat de la bugetul local al orașului. Aceasta reprezintă o parte a stimulentului pentru casare, în valoare de 3.000 lei. Partea este acordată beneficiarului care a predat și a radiat din circulație autovehiculul uzat, în conformitate cu Ghidul de finanțare. Restul sumei, adică 2.400 lei, va fi acordat de către AFM, principalul finanțator al programului.

Citește un alt articol pe aceeași temă: A început programul ”Rabla local”.

Regulamentul publicat de Primărie conține informațiile necesare pentru fiecare etapă a programului, pentru persoanele interesate să se înscrie. Un aspect important menționat în document este că stimulentul de casare nu va fi plătit pentru autovehiculele casate sau radiate înainte de semnarea contractului de finanțare între persoana fizică și Municipiul Iași. Aceste măsuri sunt menite să asigure eficiența și corectitudinea programului „Rabla local” și să încurajeze casarea responsabilă și ecologică a vehiculelor uzate în beneficiul protejării mediului înconjurător.

Citește AICI regulamentul de înscriere în programul ”Rabla Local” Iași.