Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Meniu

Pașcaniul va avea nouă stații de încărcare pentru autovehiculele electrice

Pașcaniul va avea nouă stații de încărcare pentru autovehiculele electrice. Investiția se ridică la 1,65 milioane lei și va fi suportată din fonduri de la Administrația Fondului de Mediu.

La exact un an de la momentul în care cererea de finanțare a fost înaintată, Administrația Fondului pentru Mediu a dat undă verde solicitării Municipiului Pașcani de a primi finanțare pentru a implementa proiectul de achiziționare și amplasare a nouă stații de încărcare destinate autovehiculelor electrice. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1,65 de milioane de lei. Suma este cu o sută de mii de lei mai mică decât cea cerută de municipalitate în anul 2022.

Unde vor fi amplasate?

Aceste noi stații de încărcare vor fi dispuse în diverse locații ale orașului. Printre acestea enumerăm străzile Ceferiștilor, Cuza Vodă, 1 Decembrie 1918, Grădiniței, Moldovei și Ștefan cel Mare. În luna august a anului precedent, Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului Pașcani anunța depunerea cererii. „Am depus un dosar de finanțare în cadrul programului pentru stații de încărcare a autovehiculelor electrice în localităț. Acest program beneficiază de sprijin financiar din partea Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea totală a proiectului se ridică la 1.839.795,96 lei, iar noi am solicitat de la AFM o finanțare nerambursabilă în cuantum de 1.756.823,29 lei. Intenționăm să amplasăm 9 stații de încărcare pentru vehicule electrice în șapte locații diferite. Fiecare stație de încărcare va pune la dispoziție două locuri de parcare și două puncte de încărcare, unul pentru încărcare lentă, cu curent alternativ de 22 de kW, și un punct de încărcare rapidă, furnizând curent continuu de 50 de kW. Acest demers reprezintă prima noastră cerere depusă la Agenția Fondului pentru Mediu. În viitor, ne propunem să accesăm și alte surse de finanțare prin intermediul programelor puse la dispoziție de către AFM”, declara Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului Pașcani.

citește și: Iluminat public modern pentru orașul Târgu Frumos

De asemenea, în cadrul AFM, municipalitatea are și o altă cerere de finanțare depusă, care încă așteaptă avizarea. Aceasta privește un proiect ce vizează extinderea rețelei de iluminat public și modernizarea rețelelor deja existente în diverse cartiere ale orașului.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!