Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Mediu

Meniu

Programul Rabla se pregătește de schimbări majore

Programul Rabla se pregătește de schimbări majore. Guvernul vizează intervenții semnificative în derularea programului. Beneficiarii vor avea acces la mașini mai accesibile.

Guvernul planifică modificări importante pentru Programul Rabla, cu scopul de a stimula producția internă de automobile. Beneficiarii vor beneficia de prețuri mai atractive pentru achiziționarea vehiculelor.

În plus, Guvernul intenționează să extindă și procedura pentru achiziția de tractoare și utilaje agricole. Programul Rabla oferă vouchere pentru casarea autoturismelor uzate, care pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea unei mașini noi. Beneficiarii trebuie să contribuie și cu o sumă proprie.

Citește și: Record de succes pentru programul Rabla Plus 2023: Peste 2.5 miliarde lei investiți în mașini eco!

Se preconizează schimbări și în cadrul programului Rabla Plus, unde beneficiarii vor primi vouchere pentru mașini electrice. Noua procedură va oferi stimulente mai atractive pentru casarea vehiculelor vechi.

Se vor emite două tipuri de vouchere pentru programul Rabla Plus. Primul, în valoare de 26.000 de lei, este destinat achiziționării unui autoturism hibrid Plug-in nou, cu emisii de CO2 sub 80 g CO2/km în regim WLTP. Al doilea, de 29.000 de lei, este dedicat achiziției de mașini hibrid Plug-in, cu emisii de CO2 sub 80g CO2/km în regim WTLP, după casarea a două vehicule vechi.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.