Adminis.ro reprezintฤƒ portalul administraศ›iei ieศ™ene

Politic

๐†๐ฎ๐ฏ๐ž๐ซ๐ง๐ฎ๐ฅ ๐‚๐ข๐จ๐ฅ๐š๐œ๐ฎ ๐๐ž๐ฏ๐ข๐ง๐ž ๐ž๐ฑ๐ž๐œ๐ฎ๐ญ๐ข๐ฏ๐ฎ๐ฅ ๐œ๐ฎ ๐œ๐ž๐ฅ ๐ฆ๐š๐ข ๐›๐ฎ๐ง ๐œ๐จ๐ง๐ญ๐ซ๐จ๐ฅ ๐š๐ฅ ๐š๐ฉ๐š๐ซ๐š๐ญ๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐›๐ฎ๐ ๐ž๐ญ๐š๐ซ

๐†๐ฎ๐ฏ๐ž๐ซ๐ง๐ฎ๐ฅ ๐‚๐ข๐จ๐ฅ๐š๐œ๐ฎ ๐๐ž๐ฏ๐ข๐ง๐ž ๐ž๐ฑ๐ž๐œ๐ฎ๐ญ๐ข๐ฏ๐ฎ๐ฅ ๐œ๐ฎ ๐œ๐ž๐ฅ ๐ฆ๐š๐ข ๐›๐ฎ๐ง ๐œ๐จ๐ง๐ญ๐ซ๐จ๐ฅ ๐š๐ฅ ๐š๐ฉ๐š๐ซ๐š๐ญ๐ฎ๐ฅ๐ฎ๐ข ๐›๐ฎ๐ ๐ž๐ญ๐š๐ซ. Aceasta nu este o declaraศ›ie politicฤƒ, ci o concluzie enunศ›atฤƒ de presa care a monitorizat evoluศ›ia numฤƒrului de bugetari.

De la รฎnceputul acestui an, au fost patru luni consecutive de scฤƒdere a numฤƒrului de bugetari ศ™i doar douฤƒ luni รฎn care au avut loc creศ™teri uศ™oare. Toate acestea pentru a acoperi necesarul de medici ศ™i dascฤƒli รฎn sistemul public.

Citeศ™te ศ™iย CJ Iaศ™i a achiziศ›ionat microbuze electrice pentru a asigura transportul elevilor din 26 de comune

รŽn luna iunie 2024, numฤƒrul bugetarilor a scฤƒzut la 1,293 milioane, cu 777 mai puศ›in faศ›ฤƒ de luna anterioarฤƒ. Pe parcursul celor 13 luni de guvernare Ciolacu, media lunarฤƒ a creศ™terii numฤƒrului de bugetari a fost de 756 de posturi pe lunฤƒ. Totuศ™i, de la รฎnceputul anului 2024, au fost patru luni cu scฤƒderi consistente.

Comparativ, toate guvernele de dreapta au รฎnregistrat creศ™teri mai mari ale numฤƒrului de bugetari. Toate acestea รฎn ciuda discursurilor acestora care condamnau aparatul bugetar รฎn favoarea sectorului privat. Guvernul Cรฎศ›u a avut o medie lunarฤƒ de +835 de bugetari, Guvernul Orban +988 de bugetari pe lunฤƒ, iar Guvernul Ciucฤƒ a รฎnregistrat o creศ™tere de +1.383 bugetari pe lunฤƒ.

Aceste date aratฤƒ clar cฤƒ Guvernul Ciolacu a adoptat o abordare mai riguroasฤƒ ศ™i controlatฤƒ รฎn gestionarea numฤƒrului de bugetari. Demascรขnd astfel demagogia partidelor de dreapta care, รฎn timp ce criticau aparatul bugetar, continuau sฤƒ facฤƒ angajฤƒri pentru a-ศ™i servi clientelaย politicฤƒ.

Fii alฤƒturi de noi peย Facebookย ศ™iย Instagramย pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Campania electoralฤƒ pentru alegerile prezidenศ›iale din Romรขnia...

octombrie 23, 2024

Alegerile care au avut loc la finalul...

octombrie 23, 2024

Ciucฤƒ รฎi cere doamnei Lasconi sฤƒ se...