Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Bani din PNRR pentru școli, grădinițe și laboratoare

Circa un miliard de euro provenit din fonduri de la Planul Național de Redresare și Reziliență se vor duce către capitolul Educației. Contractul de finanțare a fost semnat de autoritățile române. Investițiile se vor duce către dotarea a peste 5.600 de instituții de învățământ, conform premierului Marcel Ciolacu. Proiectele derulate cu fonduri din PNRR pentru instituțiile școlare sunt extrem de necesare în contextul actual al învățământului arată și deputatul PSD, Marius Ostaficiuc.

Un miliard de euro pentru 5600 de școli, grădinițe și laboratoare

”Vorbim de o investiție extrem de importantă în sistemul educațional. Guvernul condus de Marcel Ciolacu își onorează angajamentul de a face prioritate de prim-rang din educația tinerelor generații. Suma se alocă pentru dotarea a peste 5600 de școli, grădinițe, laboratoare de informatică și de științe, cabinete școlare și ateliere de practică. România are nevoie de investiții în infrastructura școlară, iar acest miliard euro trebuie alocat acolo unde infrastructura școlară este precară. Analiza Guvernului este cât se poate de clară din acest punct de vedere”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași. 

Parlamentarul social democrat a menționat și faptul că demersul Guvernului este unul care trebuie să ducă la corectarea deficiențelor și a lipsurilor din Educație, din ultimii 30 de ani.

Citește și despre: Premierul vrea descentralizarea fondurilor europene.

”Se semnează peste 2500 de contracte. Acestea sunt menite să asigure învățământ modern, accesibil tuturor copiilor și tinerilor din România. Sunt menite mai ales să-i ajute pe tinerii români să-și dezvolte competențele relevante pe piața muncii. Practic, obiectul este acela ca tinerii să rămână aici, acasă, să se poată dezvolta, să se poată instrui și să-și poată construi un viitor. Este important de menționat și faptul că trebuie adus un echilibru în sistemul de învățământ. Toți elevii ar trebui să beneficieze de condiții similare de studii.”, a mai spus deputatul social democrat.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

iunie 20, 2024

PSD sprijină autoritățile locale! Deoarece știm cât...

iunie 20, 2024

PNL construiește în Iași doar pe hârtie!...

iunie 19, 2024

Fără reclame la țigări electronice. Proiectul legislativ...

iunie 18, 2024

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că...