Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Cine va fi noul șef al PSD Iași?

La sfârșitul lunii august ar fi trebuit să știm cine este șeful filialei locale Iași a PSD, dar alegerile au cam fost amânate. Mai sunt de organizat alegeri în vreo 30 de organizații locale din județ. De abia după încheierea acestora, va fi desemnat câștigătorul la nivelul municipiului Iași. Fără să mai vorbim că până la sfârșit de septembrie trebuie organizate și alegerile la nivelul organizației județene.

O analiză obiectivă arată că viitorul lider local Iași va fi Bogdan Balanișci, actualul secretar de stat de la Ministerul Mediului, dar în competiție s-ar putea înscrie și cel puțin doi contracandidați. La nivelul județului, actualul prefect, Bogdan Cojocaru, numit și președinte interimar al PSD Iași, întrunește majoritatea sufragiilor membrilor de partid.

Citiți și despre: Dezastrul de la Crevedia putea fi evitat.

După finalizarea acestor scrutine, social-democraţii se vor reuni într-o conferinţă judeţeană. În cadrul acestei conferințe se vor alege structura de conducere a filialei, respectiv Biroul Politic Judeţean. Din acest for, vor face parte preşedintele, 1-2 preşedinţi executivi, un secretar executiv, vicepreşedinţi şi membri simpli. În total, în jur de 15-20 de persoane.

La conferinţa judeţeană vor participa circa 400-500 de delegaţi, ponderea fiind mai mare în rândul reprezentanţilor din partea organizaţiilor locale din afara municipiului Iaşi

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

septembrie 28, 2023

Turismul românesc trebuie revitalizat, dar nu pe...

septembrie 28, 2023

PSD, PNL și AUR conduc în sondaje....

septembrie 28, 2023

Cartea neagră a guvernării locale PNL: trei...