Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Coaliția de guvernare pierde teren. AUR urcă în sondaje!

Partidele de la guvernare pierd teren în preferințele alegătorilor. Cel mai recent sondaj de opinie publicat de INSCOP arată că atât PSD cât și PNL au început să scadă în ochii românilor. Potrivit cifrelor, PSD a scăzut de la 30,2% (iunie 2021) la 28,7% în iunie 2023. De asemenea, și PNL a înregistrat un regres de opt procente. Cifrele liberalilor sunt în prezent la 18% față de 26,6% cât avea în urmă cu doi ani. Scăderea de opt procente este cauzată de faptul că liberalii s-au aflat cel mai mult la guvernare în acest mandat. PSD, care a intrat la guvernare în urmă cu un an și jumătate, a scăzut mai puțin în preferințele românilor. Dar asta nu înseamnă că nu își va menține trendul până la alegerile din 2024. Concluzionând, sondajul arată că coaliția de guvernare pierde teren, iar AUR urcă în sondaje!

Opoziția făcută de AUR are efect

De partea cealaltă, partidul AUR, aflat în opoziție, a exploatat din plin situația și a crescut cu aproape șase procente la intenția de vot ajungând în prezent la 20,1% în preferințele alegătorilor. După cum se poate observa, scorul AUR este cu două procente peste cel al liberalilor care se află la guvernare.

Citește și 250 de milioane de euro pentru tinerii fermieri.

USR, care a trecut de la putere, în iunie 2021, în opozitie, stagnează (13,2% în iunie 2021, respectiv 12,7% în iunie 2023). De la începutul acestui an, USR a început să crească ușor, recuperând aproximativ 3 procente față de platoul de 10% pe care se instalase în ultima jumătate a anului 2022.

Alegeri în 2024

Anul 2024 va fi unul încărcat electoral. În vară, în România vor avea loc alegeri locale, când vor fi aleși primarii, consilierii locali, președinții de Consiliu Județean precum și consilierii județeni. Tot atunci va trebui să alegem și europarlamentarii, care vor reprezenta țara noastră la Bruxelles. În toamnă, românii vor ieși din nou la urne și vor avea de ales candidații pentru Parlamentul României. Ultimul scrutin, cel pentru alegerea președintelui României va avea loc la finalul lui 2024.

iulie 12, 2024

Investițiile în infrastructura rutieră din Moldova este...

iulie 11, 2024

Astăzi la primăria municipiului Iași a avut...

iulie 11, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că inflația...