Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

”Curățenie” în PNL

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a hotărât să dea jos milităria din pod. Vrea să-i excludă din partid pe Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină. Cei doi deputați care au semnat sesizarea USR la Curtea Constituțională. Sesizarea ce prevede pachetul fiscal-bugetar pe care și-a asumat răspunderea Guvernul Ciolacu. Surse liberale afirmă că Nicolae Ciucă vrea să dea un semnal dur celor care încalcă flagrant linia partidului, aliindu-se acțiunilor opoziției împotriva guvernării.

„Libertatea de expresie e garantată în partid. Dar când tu semnezi demersuri directe împotriva PNL, ți-ai semnat practic demisia din partid.”, ar fi spus Nicolae Ciucă mai multor lideri liberali cu care a discutat cazul celor doi deputați.

Citește și: PSD, PNL și AUR conduc în sondaje.

„Sunt unii care au senzația că pot face ce vor împotriva partidului, iar partidul îi va mângâia pe cap. Fals! Să zburde în afara partidului, că și așa nu aduc voturi!”, ar fi zis președintele Ciucă în cercul restrâns al liderilor partidului.

De asemenea, sursele din partid au precizat că Nicolae Ciucă va avea de-acum înainte o abordare mai severă. Aceasta fiind împotriva celor care încalcă deciziile partidului. Președintele Ciucă vrea să strângă rândurile în partid. De asemenea, dorește să descurajeze orice eventuale mișcări care ar slăbi PNL și guvernarea din care PNL face parte.

Procedura de excludere împotriva lui Gheorghe Pecingină va fi declanșată în zilele următoare în organizația județeană Gorj, în care acesta e membru. În timp ce excluderea lui Vîlceanu, deja declanșată, se va afla pe agenda următorului Consiliu Național al PNL, forul intern care are ultimul cuvânt în cazurile de excludere a unor demnitari ai partidului.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!

decembrie 8, 2023

PNL a anunțat că s-a alăturat Uniunii...

decembrie 8, 2023

Ultimele teste PISA au adus la lumină...

decembrie 6, 2023

Fostul prim-ministru este acuzat de două infracțiuni...