Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Deputatul PSD, CÎTEA VASILE: Calificarea României la Euro 2024. Un semnal de renaștere pentru sportul românesc de performanță

„Per aspera ad astra”- După ani de dezamăgire și frustrare, calificarea României la Euro 2024 nu este doar despre un turneu final de fotbal. Este mai degrabă o regăsire a valorilor profunde ale fotbalului românesc. O demonstrație a capacității noastre de a reveni în lumina reflectoarelor sportului de performanță mondial. Nu vorbim doar despre Euro 2024, ci despre semne ce pot lansa o revenire triumfală la masa bogaților din sport.

Am reînvățat că suntem buni, că putem fi de neînvins. Că avem potențialul de a ne face auziți în lumea sportului. Este o ocazie să ne redemonstrăm abilitățile, să scoatem la iveală talentul nostru și să arătăm că suntem demni de a fi considerați concurenți de temut.

Vezi și: Se dă startul campionatelor internaționale de tir sportiv ale României.

Pentru a consolida această revenire spectaculoasă și pentru a ne asigura că nu este doar un moment de glorie, ci începutul unei ere a performanței, este esențial să implementăm un plan guvernamental de dezvoltare pe termen mediu și lung. Acest plan ar trebui să cuprindă investiții semnificative în infrastructura modernă, pentru a oferi sportivilor condiții optime de antrenament și competiție.

Construind viitorul sportului Românesc

De asemenea, nu putem subestima importanța antrenorilor în formarea viitoarelor generații de campioni. Prin investiții substanțiale în formarea și dezvoltarea lor, putem asigura o bază solidă pentru performanța sportivă durabilă.

Un alt aspect crucial este implementarea unor programe de subvenții pentru sportivii de performanță români. Aceste subvenții ar trebui să acopere costurile de pregătire, echipamentul, participarea la competiții și să ofere un suport financiar pentru a-i încuraja pe sportivi să persevereze și să atingă cele mai înalte standarde.

Un alt articol despre sport: Holboca va avea complex sportiv.

Nu trebuie niciodată să neglijăm puterea de ambasador și liant social al sportului. Euro 2024 trebuie să fie doar un prim pas în reafirmarea României pe harta superputerilor mondiale în sport. Este o șansă să consolidăm unitatea națională și să inspirăm generații întregi să îmbrățișeze sportul și valorile sale.

În concluzie, calificarea României la Euro 2024 nu este doar un eveniment sportiv. Este un simbol al regăsirii noastre în lumea sportului de performanță. Cu un plan de dezvoltare bine gândit și implementat, putem asigura că această renaștere devine o realitate durabilă, iar România își ocupă locul binemeritat printre marile puteri sportive globale. Avem cu cine și ne merităm locul!

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

decembrie 1, 2023

Primul ministru Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social...

decembrie 1, 2023

Ziua Națională este despre mândrie, recunoștință, dar...

decembrie 1, 2023

Primarul municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, exprimă...

decembrie 1, 2023

Liderii coaliției de guvernare au convenit datele...