Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: România nu va pierde banii din PNRR

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: Proiectul privind pensiile speciale ajunge la Camera Deputaților. România nu va pierde banii din PNRR. Senatul României a adoptat recent legea pensiilor speciale, vot dat în acord cu solicităriile cerute de magistrații Curții Constituționale a României.

Proiectul va ajunge la Camera Deputaților, care este for decizional, pentru a putea fi adoptat și pus în practică. Deputatul ieșean Marius Ostaficiuc a menționat că proiectul a fost revizuit în conformitate cu cerințele Curții Constituționale, dar și pentru a se alinia jaloanelor din Planul Național de Redresare și Reziliență.

citește și: Nimeni nu dă înapoi. Pensiile vor fi majorate

”Ceea ce trebuie specificat este faptul că România nu va pierde bani din PNRR din cauza pensiilor speciale. După obiecțiile Curții Constituționale, proiectul a fost ajustat prin amendamente discutate și convenite cu Comisia Europeană. Proiectul a trecut deja de Senat cu mare majoritate de voturi. Documentul va merge rapid la Camera Deputaților, care este for decizional. Este un lucru important pentru ca România să își poată îndeplini cerințele avute la cel mai înalt nivel”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași.

România nu va pierde fondurile din PNRR

Mai mult, deputatul social democrat de Iași a precizat și faptul că România trebuie să atragă fondurile din PNRR și de aceea este necesar ca totul să fie în conformitate cu ceea ce solicită Comisia Europeană.

”Odată cu votul final în Parlament se îndeplinește și jalonul din Planul Național de Redresare și Reziliență privind pensiile speciale. Astfel, România va putea să depună cererea trei de plată, cel târziu în prima parte a lunii noiembrie. În situația în care și această formă ajustată a proiectului Legii Pensiilor Speciale va fi atacată la Curtea Constituțională, tot nu există niciun risc de pierdere a banilor europeni. Evaluarea cererii de plată trei se face în câteva luni. Trebuie menționat că a durat 9 luni între depunerea cererii doi și încasarea banilor. Deci există suficient timp pentru analiză și decizie”, a mai spus parlamentarul social democrat de Iași.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.