Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Deputatul PSD, Vasile Cîtea: Dezinformarea – Armă albă în politică

Dezinformarea – Armă albă în politică. Concluzia pe care am deprins-o în ultimele zile ale vieții politice din România mă obligă să reatrag atenția asupra unei probleme grave care afectează politica și dezbaterea publică din România – dezinformarea. Dezinformarea este astăzi o armă periculoasă folosită pentru a manipula opinia publică în favoarea unor interese obscure.

            Unul dintre aspectele importante pe care vreau să le clarific este dezinformarea legată de măsurile fiscale adoptate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu. Populația este bombardată cu informații false care prezintă aceste măsuri ca fiind dăunătoare pentru cetățeni. Cu toate acestea, trebuie să evidențiem cine sunt cu adevărat cei pe care unii îi numesc „privați”, și care sunt afectați de aceste măsuri.

Acești „privați” includ:

            Marile companii care își externalizează profiturile. Aceste companii au obținut profituri considerabile în România, dar au transferat sume masive de bani în afara țării pentru a evita plata taxelor. Acest comportament a pus o povară fiscală mai mare pe umerii cetățenilor obișnuiți.

            Băncile cu profituri excesive. Băncile au beneficiat de pe urma circumstanțelor economice și au înregistrat profituri substanțiale, în timp ce cetățenii obișnuiți au simțit dificultățile financiare. Măsurile fiscale urmăresc să corecteze aceste inechități și să creeze un sistem fiscal mai echitabil.

Află despre: Noul pachet de măsuri fiscale este necesar, nu neapărat dezirabil.

            Producătorii de tutun, alcool și băuturi zaharoase. Aceste industrii au contribuit la cres­te­rea chel­tuielilor pentru sănătatea publică prin promovarea produselor dăunătoare. Măsurile fiscale încearcă să reducă consumul acestor produse și să protejeze sănătatea cetățenilor.

            Proprietarii de locuințe și mașini de lux. Acești proprietari plăteau taxe similare cu ceilalți, indiferent de veniturile lor sau de valoarea proprietăților. Măsurile fiscale încearcă să elimine această inechitate și să asigure o taxare mai echitabilă.

            Propun să tratăm și dezinformarea referitoare la presupusa blocare a Austriei în privința operațiunilor NATO. România nu ochează nimic; ea își exercită dreptul legal de a-și evalua și comunica decizia în termenul prevăzut de proceduri, respectiv 15 octombrie. Dezinformarea în acest sens este complet falsă și creează confuzie.

România suportă consecințele conflictului din Ucraina

            România are o graniță de 800 de kilometri cu Uniunea Europeană și suportă consecințele conflictului din Ucraina, inclusiv gestionarea refugiaților și impactul asupra infrastructurii naționale de transport. Austria beneficiază din plin de stabilitatea pe care România o oferă în această regiune și ar trebui să arate recunoștință și solidaritate.

            Este important de menționat că Austria nu este membră NATO. Aceasta este membru-partener al Parteneriatului pentru Pace din cadrul NATO, fără drept de vot în cadrul Alianței. Prin urmare, decizia României trebuie să fie evaluată obiectiv, fără influențe externe.

            În încheiere, dezinformarea este o amenințare reală pentru dezbaterea democratică și pentru bunăstarea României. Ca deputat PSD, mă angajez să promovez un dialog politic bazat pe informații corecte și transparente. În acest context, trebuie să clarificăm și dezinformarea cu privire la impozitarea darurilor de nuntă și botez.

Vezi despre: Fuziune pe scena politică.

            Guvernul nu impozitează darurile de nuntă sau botez. Măsurile vizează persoanele care nu declară venituri, nu plătesc taxe și impozite, dar dețin proprietăți și bunuri de valoare semnificativă, nejustificate de veniturile lor. Aceste măsuri nu au ca scop impozitarea darurilor tradiționale de nuntă sau botez, ci combaterea evaziunii fiscale și asigurarea unei taxări echitabile pentru toți cetățenii.

            Sper că cetățenii noștri vor rămâne vigilenți în fața dezinformării și vor căuta întotdeauna informații verificabile pentru a-și forma propriile opinii. Este esențial să avem un dialog politic bazat pe fapte și transparență pentru a promova dezvoltarea și progresul României.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

decembrie 1, 2023

Ziua Națională este despre mândrie, recunoștință, dar...

decembrie 1, 2023

Primarul municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, exprimă...

decembrie 1, 2023

Liderii coaliției de guvernare au convenit datele...

decembrie 1, 2023

În ziua Națională a României, privim cu...