Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

”Economiile de-o viață” erau mita în accepțiunea baronului de Vaslui, Dumitru Buzatu

”Economii” era mita în accepțiunea baronului de Vaslui. Deja fost președinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins de DNA cu mita în portbagajul mașinii, își susține nevinovăția. În acceptiunea sa, baronul PSD de Vaslui le-a declarat anchetatorilor, în primă fază, că banii, adică 1,25 milioane de lei, erau economiile sale de o viață.

După câteva ore de audieri, cel care a fost filmat în timp ce lua geanta cu mită de la un om de afaceri vasluian, a susținut că este vorba despre un împrumut. Procurorii anticorupție au avut nevoie de patru luni ca să strângă probe împotriva lui Dumitru Buzatu. Un om de afaceri l-a denunțat, după ce i-ar fi cerut indirect o parte din banii pe care Consiliul Județean Vaslui îi datora de doi ani firmei care a reabilitat drumurile din județ. În jur de 15 milioane de lei, suma pe care inițial tot Buzatu i-ar fi blocat-o, susțin cei de la DNA.

Află despre: PSD sustine construirea Institutului de Boli Cardiovasculare de la Miroslava! (P).

Dumitru Buzatu s-a bucurat de uriașa sumă de bani în jur de o oră. Imediat după flagrant, teancurile cu bancnote de 500 de lei au revenit în custodia DNA. Procurorii anticorupție îi vor verifica lui Dumitru Buzatu întreaga avere. Dacă vor descoperi diferențe față de veniturile declarate legal vor cere confiscarea proprietăților și banilor din conturi.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

decembrie 1, 2023

Ziua Națională este despre mândrie, recunoștință, dar...

decembrie 1, 2023

Primarul municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, exprimă...

decembrie 1, 2023

Liderii coaliției de guvernare au convenit datele...

decembrie 1, 2023

În ziua Națională a României, privim cu...