Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Fiscul se va reorganiza

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat luni că ANAF se va reorganiza, iar acest plan va fi aprobat la propunerea Ministerului de Finanţe în Guvernul României şi vor intra pe o traiectorie normală. Ministrul a mai spus că, deşi avem bani alocaţi de la Comisia Europeană pentru ca digitalizarea şi tot ce înseamnă sistemele informatice ale ANAF să fie puse la punct, propriul proces de digitalizare este practic aproape blocat. Momentan nu există o înţelegere unitară în Ministerul de Finanţe. Ministrul Finanţelor a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că dacă ANAF nu ar fi fost de-a lungul timpului slăbit, ar fi fost o instituţie puternică, el arătând că:

„prin măsurile care au fost luate de-a lungul timpului, i s-au limitat anumite puteri şi responsabilităţi”.

Citește și: Fiscul vinde bunuri confiscate de la traficanți.

„Am fost acolo am văzut condiţiile pe care le au de muncă şi pentru aceasta spun: Jos pălăria! Ei desfşoară o muncă foarte importantă pentru statul român. O fac cât este posbil astăzi, în limita resurselor umane de care dispun”, a spus Boloş. Ministrul a mai precizat și faptul că vârsta medie a celor din Inspecţia Fiscală este 55 de ani.

„Vă daţi seama ce înseamnă formarea unui expert în inspecţia fiscală?”, a mai arătat el, potrivit news.ro.

Ministrul a dat şi un exemplu, şi anume 3.373 de mari contribuabili şi 256 de de controale într-un an calendaristic. „Aceste cifre vorbesc de la sine. Ne arată cât de mult trebuie îmbunătăţită, restructurată şi reorganizată activitatea ANAF”, a precizat Boloş.

Marcel Boloş a mai spus că „pe lângă această capacitate instituţională slăbită, mai sunt probleme cu digitalizarea care nu sunt o noutate”.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

septembrie 28, 2023

Turismul românesc trebuie revitalizat, dar nu pe...

septembrie 28, 2023

PSD, PNL și AUR conduc în sondaje....

septembrie 28, 2023

Cartea neagră a guvernării locale PNL: trei...