Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

”Iaşul nu reprezintă doar zona centrală! Ieşenii de la periferie nu trebuie marginalizaţi” (P)

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc: ”Iaşul nu reprezintă doar zona centrală! Ieşenii de la periferie nu trebuie marginalizaţi”. Recent, autoritatea locală ieşeană a prezentat un premiu obţinut la o categorie de spaţii urbane verzi. Competiţia a fost organizată de Asociaţia Municipiilor din România şi Forumul Oraşelor Verzi.

Reprezentanţii primăriei au arătat cum au obţinut un premiu pentru parcuri şi păduri urbane, pentru sute de hectare de spaţii verzi, dar şi pentru unele zone private din oraş. Cu toate acestea, situaţia pare că nu s-a schimbat în multe zone din oraş. Atât infrastructura, cât şi spaţiile verzi fiind în continuare deficitare. De altfel, deputatul PSD Marius Ostaficiuc a menţionat că autoritatea publică locală trebuie să se aplece mai mult asupra acestei chestiuni dacă într-adevăr îşi doreşte un oraş complet verde şi sustenabil.

citește și: Nimeni nu dă înapoi. Pensiile vor fi majorate

”Este important că Iaşul se numără printre oraşele care caută să fie cât mai prietenoase cu natura, care caută să fie cât mai verzi, cât mai sustenabile. Dar cu toate acestea, în multe zone din oraş se vede cum mai este mult de lucru. Iaşul nu înseamnă doar zona centrală sau zonele istorice, zone frecventate de către turişti. Iaşul de după blocuri, Iaşul din cartiere nu trebuie deloc neglijat. Dimpotrivă, trebuie ca administraţia publică locală să se aplece şi mai multe asupra acestui aspect”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iaşi.

Este necesar Planul Urbanistic General

Parlamentarul social democrat a mai menţionat şi faptul că ieşenii au sesizat în senumărate rânduri problemele cu care se confruntă în oraş. Probleme care încă nu şi-au găsit rezolvare din partea administraţiei locale. În plus, parlamentarul a mai susţinut şi că primăria trebuie cât mai repede să ducă la îndeplinire proiectul PUG. Acest document a fost pus în aşteptare din diverse motive şi care ar reglementa clar situaţia oraşului, a spaţiilor verzi, etc.

”Nu o spun numai eu, ci şi mulţi alţi ieşeni. Iaşul este deficitar în continuare la multe alte capitole, chiar şi la spaţii verzi. În continuare avem probleme cu traficul rutier, cozile fiind infernale la orice oră. Avem probleme cu poluarea, iar problema Planului Urbanistic General nu este nici la această oră rezolvată. Odată cu acesta din urmă, cred că Iaşul poate fi cu adevărat un oraş prietenos cu mediul. Un oraş în care spaţiile verzi pot avea cu adevărat o pondere însemnată”, a menţionat Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iaşi.

De asemenea, deputatul ieşean a mai precizat că municipalitatea trebuie să ţină cont şi de părerile locuitorilor săi. Cei care au făcut sesizări peste sesizări, de multe ori au fost ignoraţi.

”Iaşul nu înseamnă doar zona centrală, Iaşul nu înseamnă doar Grădina Botanică, Parcul Copou sau esplanadele din cartierele cunoscute. Iaşul trebuie să fie acelaşi şi pentru oamenii din Bularga sdau Dacia, pentru cei din Galata sau Păcurari. Cum Iaşul este un oraş în plină dezvoltare, cu noi şi noi cartiere, important este să ne aplecăm asupra tuturor zonelor. Mai mult, primăria trebuie să ţină cont şi de ceea ce vor ieşenii. Asta pentru că ei ştiu cel mai bine care sunt nevoile din cartierele lor ”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iaşi.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

septembrie 28, 2023

Turismul românesc trebuie revitalizat, dar nu pe...

septembrie 28, 2023

PSD, PNL și AUR conduc în sondaje....

septembrie 28, 2023

Cartea neagră a guvernării locale PNL: trei...