Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Lista produselor cu preț plafonat

”Prețurile alimentelor de bază se mențin scăzute în supermarketuri, produsele incluse în lista alimentelor cu adaos comercial limitat se regăsesc în cantități suficiente pe rafturile magazinelor, iar cetățenii sunt mulțumiți.

Ordonanța privind stoparea creșterii prețurilor pentru alimentele de bază se dovedește o măsură eficientă, pe care o vom prelungi pentru a proteja puterea de cumpărare a românilor.Prețurile sunt mai mici nu numai la cele 14 alimente de bază, dar și la alte produse alimentare, ceea ce înseamnă că lista produselor alimentare cu adaos comercial limitat poate fi extinsă. Vom face acest lucru după o analiză împreună cu reprezentanții comercianților și procesatorilor.

Citește și: Marcel Ciolacu: mâncarea s-a ieftinit cu 40%.

Este o promisiune îndeplinită și un angajament că vom continua să luăm astfel de măsuri care să îi protejeze pe fermieri, procesatori, dar și pe români!”, anunță Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, pe o rețea social. Citat de către BZI.

Perioada și grupele plafonării

Perioada pentru care va fi valabilă schema de ieftinire a produselor alimentare va fi de trei luni, cu 20% plafon maxim la procesator și 20% la retail.

Grupele de produse agricole și alimentare la care se va aplica schema de reducere a prețurilor prin plafonarea adaosului comercial:

1. Pâine albă simplă întreagă cu gramaj cuprins între 300g-500 grame, fără specialități;
2. Lapte de vacă proaspăt 1L, grăsime 1,5%;
3. Brânză telemea din lapte de vacă vrac;
4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3.5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame;
5. Făină albă de grâu ”000” 1 Kg;
6. Mălai standard 1 kg;
7. Ouă de găină calibrul M 10 buc;
8. Ulei de floarea-soarelui 1L;
9. Carne proaspătă pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os și aripi pui, varianta standard);
10. Carne proaspătă porc (carne porc lucru, pulpă porc);
11. Legume proaspete vrac (roșii, ceapă, castraveți, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca și ardei kapia);
12. Fructe proaspete vrac (mere roșii și mere golden, prune, pepene roșu, struguri de masă);
13. Cartofi proaspeți albi vrac;
14. Zahăr alb tos 1 Kg.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

iulie 12, 2024

Investițiile în infrastructura rutieră din Moldova este...

iulie 11, 2024

Astăzi la primăria municipiului Iași a avut...

iulie 11, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că inflația...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/2d69d1d075ab8c7a105fc74d3fb942a9.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130