Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Marcel Ciolacu: Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toți români

Primul ministru Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat (PSD), și-a actualizat pagina sa oficială de Facebook. Acesta a postat o nouă fotografie de copertă ce surprinde trei monumente reprezentative din România. Această modificare recentă marchează o schimbare simbolică în prezentarea vizuală a paginii sale.

Fotografia reunește într-o imagine iconică trei monumente istorice și culturale esențiale pentru patrimoniul României. Palatul Culturii din Iași, un simbol al orașului și un monument de arhitectură deosebită, este ilustrat în prim-plan. Totodată capturează frumusețea și grandoarea sa arhitectonică.

Alături de Palatul Culturii din Iași, imaginea include și Arcul de Triumf din București, o emblemă a capitalei care marchează independența României și comemorează soldații căzuți în primul război mondial. În plus, fotografia cuprinde și Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Aceasta este un simbol al istoriei și un loc de importanță majoră pentru unirea principatelor române în 1918.

Citește și: Ultima săptămână de cursuri înainte de vacanţa de iarnă.

Această schimbare în conținutul vizual al paginii de Facebook a lui Marcel Ciolacu demonstrează un omagiu adus culturii, istoriei și unității naționale, prezentând monumente de referință care reprezintă diversitatea și bogăția patrimoniului cultural al României.

În contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României, premierul transmite și un mesaj adresat românilor reliefând importanța viitorului țării.

“O Românie puternică, orientată spre dezvoltare, care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viața de zi cu zi a românilor, este obiectivul firesc, capabil să ne unească pe toți – cetățeni, societate civilă, mediul de afaceri, reprezentanți ai statului sau clasă politică.

Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toți români și că avem un drum comun de parcurs ca națiune, de care depind prezentul și viitorul întregii societăți, dar – mai ales – viitorul copiilor și tinerilor români.

 Eu cred cu toată puterea în viitorul acestei țări!

De aceea, pe lângă îndatoririle oficiale, am sărbătorit astăzi alături de copii, povestind despre eroii care au făcut posibilă România Mare. Dar și desenând împreună viitorul acestei țări! La mulți ani, tuturor românilor! La mulți ani, Romania!”, este mesajul postat de Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

februarie 9, 2024

Decizia de a comasa alegerile locale cu...

februarie 9, 2024

Parcul Industrial Lețcani este oglinda actualei administrații...

februarie 8, 2024

Guvernul a aprobat Creditul Fermierului. Ministrul Agriculturii,...