Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Marius Ostaficiuc: Reformele fiscale sunt asumate!

Reformele fiscale cerute de către Guvernul condus de Marcel Ciolacu trebuie să meargă înainte și să fie implementate cu succes pentru ca bugetul României să nu mai meargă pe deficit, susține deputatul social democrat Marius Ostaficiuc. Cu toate acestea, unele voci din PNL au amenințat inclusiv cu ieșirea de la guvernare, dacă nu se iau în calcul și solicitările liberalilor. Cu toate că șeful Executivului a arătat deschidere și a cerut ca aceste pachete fiscale să fie implementate pentru ca România să nu rămână cu deficit și să nu se încadreze în Planul Național de Redresare și Reziliență, o parte a partenerilor de coaliție au cerut eliminarea acelor măsuri.

Citește și: Bani din PNRR pentru școli, grădinițe și laboratoare.

”Nu cred că este cazul să se lase cu amenințări din partea unor colegi. Știm cu toții că lucrurile sunt mereu sensibile când vorbim de bugetul țării. Esențial este ca acum să înțelegem că avem nevoie de o stabilitate economică pentru a ne putea încadra în cerințele PNRR. Nu este vorba de orgolii, ci de un pachet de măsuri fiscale care vor aduce stabilitate. Poate că unii sunt acum nemulțumiți, este și firesc acest lucru. Dar este vital ca România să ating acele jaloane din PNRR, să repare gafele făcute de guvernele de dreapta, cele care s-au hazardat în cheltuieli cu PNRR ce nu pot fi susținute”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași.

”Măsurile trebuie analizate corect”

Parlamentarul social democrat a mai menționat și că măsurile discutate trebuie implementate în conformitate cu realitățile din țară. ”Deja premierul a anunțat că se urmărește implementarea unor măsuri de echitate fiscală. Se vor lua măsuri în oglindă cu reducerile bugetare. Toate trebuie analizate corect pentru că nimeni nu vrea să dea pe nimeni afară. Nimeni nu vrea să se piardă posturi, să se scadă veniturile, ci dimpotrivă. Însă toate acestea trebuie analizate corect, nu pe la colțuri și la televizor. Așa cum s-au trezit unii în ultima vreme”, a mai spus Marius Ostaficiuc.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

septembrie 28, 2023

Turismul românesc trebuie revitalizat, dar nu pe...

septembrie 28, 2023

PSD, PNL și AUR conduc în sondaje....

septembrie 28, 2023

Cartea neagră a guvernării locale PNL: trei...