Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Ministerul Sănătății investește în Neuroexcelență, la Iași

Ministerul Sănătății a anunțat alocarea sumei de 5.899.000 lei pentru Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași. Acest lucru va permite achiziționarea de tehnică medicală de ultimă generație necesară unor intervenții chirurgicale de precizie și diagnostice avansate.

Până la sfârșitul anului 2023, Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași va avea următoarele echipamente de ultimă generație:

Citește și: Un nou centru de neuroexcelență la Iași.

• Două Aparate C-ARM 3D compatibile cu robotul Mazor X.

• Un ecograf performant, de ultimă generație.

• Un sistem computer tomograf cu 125 de slice-uri.

• Un aparat de radiologie fix digital.

Aceste instrumente avansate vor asigura precizia necesară în timpul intervențiilor chirurgicale complexe și vor facilita diagnosticul precoce al afecțiunilor cerebrale, ceea ce va crește șansele de recuperare ale pacienților.

Declarațiile conducerii spitalului

„Conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, personalul medical, dar si pacienții unității medicale aduc sincere mulțumiri Ministrului Sănătății, Prof. Univ. Dr. Alexandru RAFILA, pentru încrederea acordată specialiștilor neurochirurgi și pentru susținerea fără precedent a neuroexcelenței. Această investiție nu doar că aduce tehnică avansată în sistemul medical. Aduce speranță și promite un viitor mai luminos pentru cei afectați de afecțiuni neurologice în România. Cu astfel de investiții, se deschide o nouă eră în medicina din Iași și în întreaga țară, în care salvarea de vieți și îmbunătățirea calității tratamentelor devin priorități absolute. Investiția marchează un pas semnificativ în evoluția medicinei românești și promite un viitor mai sănătos și mai fericit pentru toți cetățenii. ” – precizează reprezentanții spitalului.

Vezi și: Se caută medic neurolog pediatru.

Ministerul Sănătății a suplimentat bugetul acțiunilor prioritare cu 150 de milioane de lei, pentru ultimul trimestru din 2023. Prin acest program se finanțează, direct din bugetul Ministerului Sănătății, cele mai critice cazuri din spitalele de urgență.

În anul 2023 ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a crescut finanțarea pentru acțiunile prioritare la 400 de milioane de lei, cu cca. 60% față de anul 2021. Programul este dedicat pacienților critici de anestezie terapie intensivă, neonatologie, traumă, arși, respectiv, pacienților cu accident vascular cerebral și infarct miocardic acut.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram, pentru a fi la curent cu toate informațiile din județ!