Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

NATO și provocările interne ale României: Apel la transformare

Prezent la Iași, Secretarul General al NATO, Mircea Geoană a vorbit în cadrul dezbaterii „Securitate economică și inovare pe flancul estic al NATO și UE” . Acesta ne informează despre un nod strategic și totodată subliniază importanța flancului estic al NATO. Geoană a făcut trimitere la intrarea Suediei în NATO care va crea un flanc estic coeziv și extins, de la Marea Nordului la Marea Neagră. EL a amintit de schimbările geopolitice și tehnologice care redefinesc competiția strategică și modelele economice context în care România se confruntă cu provocări interne pentru a răspunde așteptărilor.

Vezi și:Final de negocieri cu Comisia Europeană pentru revizuirea PNRR.

În această notă, transformările induse de conflictul Rusiei cu Ucraina în Europa forțează o revizuire atentă a ordinii internaționale. În disursul său, Secretarul General al NATO, a subliniat paradoxul românesc: oportunități externe ample dar vulnerabilități interne profunde. În contextul acestor schimbări rapide, Mircea Geoană a făcut apel la transformare:

  • restructurarea funcționalității statului,
  • eliminarea culturii politice stagnante
  • revizuirea fundamentelor politice și economice.

Apelul este pentru meritocrație și competență înlocuind politica bazată pe relații personale. Mircea Geoană a amintit de necesitatea reinventării modelului economic și a contractului social pentru a aborda provocările interne într-un New Deal românesc.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

decembrie 1, 2023

Primul ministru Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social...

decembrie 1, 2023

Ziua Națională este despre mândrie, recunoștință, dar...

decembrie 1, 2023

Primarul municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, exprimă...

decembrie 1, 2023

Liderii coaliției de guvernare au convenit datele...