Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

PSD sustine construirea Institutului de Boli Cardiovasculare de la Miroslava! (P)

PSD sustine construirea Institutului de Boli Cardiovasculare de la Miroslava! Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a afirmat ieri că Partidul Social Democrat susține construcția Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) de la Miroslava. Unitatea medicală trebuie să fie dimensionată nevoilor pacienților din Moldova!

Iașul are nevoie de Institut de Boli Cardiovasculare. Însă acesta, trebuie sa fie dimensionat în așa fel încât să răspundă nevoilor cetățenilor și condițiilor de finanțare din Fonduri Europene. Ministerul Sănătății va sprijini în acest sens dezvoltarea institutului, care de altfel se află în subordinea sa. Consiliul Județean trebuie să întreprindă demersurile necesare pentru reîntregirea patrimoniului acestuia și transferul terenului către Ministerul Sănătății.

Buna-credință și interesul pentru pacienți, care nu au culoare politică, este abordarea corectă pe care Ministerul Sănătății o urmează cu consecvență în ultimii doi ani.” a declarat ministrul sănătății Alexandru Rafila.

citește și: A fost semnat primul contract de proiectare și execuție pentru A8!

Iașul are nevoie de acest spital

Întrebat despre implementarea acestui proiect, prefectul Bogdan Cojocaru a menționat că Iașul are nevoie de acest spital și că va susține cu toate mijloacele de care dispune construirea IBCV pentru că ieșenii s-au săturat de machete și schițe.

Ieșenii au nevoie de spitale noi și moderne. Nu de machete și schițe care să le fie prezentate din când în când. Partidul Social Democrat susține investițiile în sănătate, indiferent de cine le propune. Noi ne gândim în primul rând la oameni și la nevoile lor. Noul Institut de Boli Cardiovasculare propus a fi construit la Miroslava este necesar și are susținere la nivelul Ministerului Sănătății. Avem un dialog constant cu ministrul Alexandru Rafila pentru a identifica soluții și surse de finanțare pentru un obiectiv care să răspundă nevoilor pacienților din zona Moldovei.” a punctat Bogdan Cojocaru, președinte interimar PSD Iași.

Și senatorul Maricel Popa a demarat un proiect de lege care să asigure finanțarea necesară construirii unității medicale. Inițiativa legislativă a trecut de Senat, dar a fost blocată la nivelul Comisiilor Camerei Deputaților de către parlamentarii PNL.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

decembrie 8, 2023

PNL a anunțat că s-a alăturat Uniunii...

decembrie 8, 2023

Ultimele teste PISA au adus la lumină...

decembrie 6, 2023

Fostul prim-ministru este acuzat de două infracțiuni...