Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Răspunsul ministrului Rafila la acuzații USR

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, răspunde acuzațiilor celor de la USR. Acesta arată că România nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanțat prin PNRR.

”Pacienții români nu au culoare politică! Ministerul Sănătății nu a pierdut niciun obiectiv care putea fi finanțat din PNRR. La începutul anului 2023, Comisia Europeană a solicitat României reducerea bugetului alocat prin PNRR. Ministerul Sănătății, la fel ca alte ministere beneficiare (Ministerul Mediului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Energiei și Ministerul Transporturilor), a trebuit să reducă fondurile alocate programului conform solicitării, fără a pune în pericol vreun obiectiv de investiții din sănătate!

A rămas integrală finanțarea din PNRR pentru proiectele destinate:

  • reducerii infecțiilor în spitale
  • dotarea și extinderea secțiilor de ATI nou-născuți
  • reabilitarea și dotarea ambulatoriilor de specialitate
  • construcția centrelor comunitare integrate.

Poate te interesează și: Ciucă în ”poll position” pentru alegerile prezidențiale.

Toate spitalele aprobate pentru finanțare de Ministerul Sănătății, indiferent de județul sau orașul în care sunt situate se vor construi, majoritatea cu fonduri din PNRR, și câteva cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții!

Se pare că produce îngrijorare ceea ce spunem de mai mult timp, cu bună-credință și curaj: Toleranță ZERO pentru cei care vor să risipească și să fraudeze fondurile din PNRR și din alte programe internaționale!”, scrie Alexandru Rafila.

Școala de vară pentru medici

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila susţine că autorităţile locale sunt interesate să aibă un medic care să aibă grijă de comunitate. Ministrul menșioneză că va fi funcţional un pachet de stimulare a exercitării profesiei de medic de familie în mediul rural.

Rafila a afirmat, sâmbătă, la „Şcoala de vară naţională pentru medicii rezidenţi în medicina de familie”, de la Poiana Braşov, că trebuie să existe un cadru care să facă atractivă practicarea medicinei de familiei în mediul rural.

Un alt articol Politic: Cosette Chichirău a demisionat din USR.

„Noi putem să facem în aşa fel, Ministerul Sănătăţii, Casa de Asigurări de Sănătate, prin pachetul stimulativ pe care îl oferă celor care lucrează în mediul rural, universităţile care îi pregătesc şi îi educă să aibă grijă de comunităţi. Chiar dacă nu sunt în oraşe şi autorităţile locale, care la rândul lor sunt interesate să aibă un medic care să aibă grijă de comunitatea lor.

Vă asigur că va fi funcţional un astfel de pachet de stimulare a exercitării profesiei de medic de familie în mediul rural, atunci sigur că proporţia medicilor de familie care va accesa acest lucru va fi importantă, dar nu se poate să existe garanţii. Trebuie să existe un cadru care să facă atractivă practicarea medicinei de familie. Atât din punct de vedere profesional şi din punct de vedere social, recunoaştere socială, confort”, a declarat ministrul Rafila.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat din județul tău!

septembrie 22, 2023

USR atacă la CCR măsurile de austeritate...

septembrie 22, 2023

Încă un candidat la Primăria Municipiului Iași:...

septembrie 21, 2023

PSD sustine construirea Institutului de Boli Cardiovasculare...