Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Românii nu vor avea taxe mărite!

E ușor să critici când nu aduci soluții. Executivul României a arătat că noi taxe și impozite sau majorarea celor existente nu vor fi luate în calcul în perioada următoare, odată cu 2024. Răspunsul Guvernului a venit în urma unor critici ale politicienilor din Opoziție, dar și a unor reprezentanți ai Coaliției.

Vezi și: Vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2024.

În aceste condiții, aleșii principalului partid de guvernământ au arătat că se impun o serie de explicații. Acest lucru tocmai pentru a se elimina orice nelămurire.

”E ușor să dai din gură dacă nu știi ce ai de făcut. Anul 2024 nu vine cu taxe noi, așa cum vor unii să se înțeleagă. Ceea ce trebuie să știe românii este faptul că Guvernul nu vine cu taxe noi! Nu vine cu majorări în unele domenii! Dimpotrivă, caută soliții pentru ca toate categoriile sociale să aibă de câștigat.

Apelul lui Marius Ostaficiuc

Dar pentru ca acest lucru să se întâmpl,e, trebuie ca măsurile actuale să fie respectate de toți actorii”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași.  Parlamentarul social democrat a șținut să răspundă criticilor venite dinspre liberali arătând că România are nevoie de stabilitate economică, nu de dispute politice pentru câteva procente electorale în plus. 

Un articol similar: Marcel Ciolacu anunță creșterea pensiilor cu 13,5% de la 1 ianuarie.

”Guvernul a arătat că de urmărește reducerea evaziunii fiscale, un deziderat al Executivului, proiect care trebuie să îi descurajeze pe cei care caută nu doar să fraudeze statul, ci și pe concetățenii lor. Prin reducerea evaziunii fiscale și colectarea a mai multor fonduri la bugetul de stat se poate ajunge la fonduri suplimentare pentru bugetele de pensii și salarii. Acest lucru trebuie înțeles și de adversarii politici, dar și de acei parteneri de coaliție care caută doar să bage bățul prin gard, în loc să pună umărul la treabă. Toată lumea trebuie să înțeleagă că nu ne dorim scandal, ci rezolvări. Mai important e să venim îmăpruenă cu soluții decît cu critici. Asta trebuie să înțeleagă toată lumea”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași. 

decembrie 1, 2023

Primul ministru Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social...

decembrie 1, 2023

Ziua Națională este despre mândrie, recunoștință, dar...

decembrie 1, 2023

Primarul municipiului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, exprimă...

decembrie 1, 2023

Liderii coaliției de guvernare au convenit datele...