Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Se negociază pentru ”blocul democratic”

Se negociază pentru ”blocul democratic”. PSD şi PNL înaintează intens, în discuţii confidenţiale, pentru constituirea a ceea ce cele două partide numesc „Blocul democratic”. Reacție venită după ce au văzut în contrapondere la ascensiunea AUR, pe care o caracterizează drept populistă. Miza „Blocului democratic” o reprezintă câştigarea tuturor alegerilor din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.

„Strategia va fi blocarea mişcărilor naţionaliste şi extremiste”, au dezvăluit pentru publicul Libertatea surse care participă la negocierile dintre PSD şi PNL. Negocierile se desfăşoară în format restrâns. Ele sunt purtate din partea PNL doar de Nicolae Ciucă şi Lucian Bode, secretarul general al partidului. Când vorbim de PSD, negociatorii sunt preşedintele Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu şi prim-vicepreşedintele Sorin Grindeanu.

Vezi și: Ciucă în ”poll position” pentru alegerile prezidențiale.

Niciun prim-vicepreşedinte PNL nu a fost chemat la negocieri, în condiţiile în care unii lideri liberali şi-au exprimat deja nemulţumirea faţă de o colaborare mai strânsă cu PSD pentru alegerile din 2024. Printre cei care se opun unei alianţe cu social-democraţii sunt prim-vicepreşedinţii Dan Motreanu şi Rareş Bogdan.

Termenul-limită pentru luarea unei decizii în privinţa modului în care vor candida cele două partide în 2024 este luna octombrie, au precizat surse din conducerea PNL şi PSD pentru Libertatea.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

septembrie 28, 2023

Turismul românesc trebuie revitalizat, dar nu pe...

septembrie 28, 2023

PSD, PNL și AUR conduc în sondaje....

septembrie 28, 2023

Cartea neagră a guvernării locale PNL: trei...