Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Șeful PNL-iștilor locali l-a criticat pe ambasadorul Israelului

Șeful PNL-iștilor locali l-a criticat pe ambasadorul Israelului. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alexandru Muraru a criticat întâlnirea dintre ambasadorul Israelului cu liderul AUR, George Simion. „Am aflat cu indignare și revoltă despre întâlnirea dintre liderul partidului extremist AUR, George Simion, și Ambasadorul Israelului, Reuven Azar, precum și cu Yossi Dagan, membru al partidului de guvernământ Likud.

Este de neînțeles cum poate Ambasadorul Israelului să se întâlnească oficial și să dea mâna cu un politician care este exponentul violenței în politica românească.

Gestul ambasadorului creează un prejudiciu imens democrației

Gestul ambasadorului Azar creează un prejudiciu imens democrației și vieții publice românești. Legitimează o formațiune extremistă, xenofobă, antisemită, de factură legionară, neofascistă. Este fără precedent în politica diplomatică a statului Israel la București din 1990 până astăzi.

Domnule Azar, ce ati spune dacă ambasadorul României la Tel Aviv s-ar întâlni cu liderii Hamas și Hezbollah și ar da mâna cu ei? Exact așa ați făcut dvs statului român. Ați legitimat un partid extremist, cu accente teroriste”, susține Alexandru Muraru în acea postare.

Citiți și: Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră județeană din țară, făcut praf de PNL. Cratere mari cât un stat de om! (P)

În final, liderul PNL scrie că: ”În calitate membru al Parlamentului, de vicepreședinte PNL și de fost Reprezentant Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, fac din nou apel la Ambasada Israelului și la Ambasadorul Reuven Azar să se disocieze de orice alăturare de partidul extremist, de sorginte fascistă și neo legionară, care a batjocorit ani de zile încontinuu memoria victimelor Holocaustului, valorile toleranței și a demonstrat prin tot ce a făcut că este o formațiune care se hrănește cu ură și violență.

Este vital să ne asigurăm că nu se face nicio concesie în fața ideologiilor care neglijează sau distorsionează tragediile istorice!”.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

iulie 17, 2024

Senatorii au fost convocați astăzi într-o sesiune...

iulie 12, 2024

Investițiile în infrastructura rutieră din Moldova este...