Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

Soluții, nu dispute politice pe seama copiilor defavorizați

Deputatul PSD, Marius Ostaficiu, a cerut conducerii Consiliului Județean Iași să uite de disputele politice și să găsească soluții pentru relocarea de urgență a celor 60 de copii din centrul ”Ion Holban”.

”Vedem că aceste controale desfășurate peste tot în țară au avut o finalitate, una pe care aș fi dorit să o vedem și la Iași. Problemele din aceste centre nu trebuie politizate, ci rezolvate. Conducerea Consiliului Județean Iași are unele variante în acest ca. Fie se gândește la o demisie, fie vine cu un plan concret de rezolvare a lucrurilor. Nu cred că este exagerată o cerere privind găsirea rapidă a unor soluții pentru zeci de copii aflați în grija statului. Disputele politice sunt inevitabile într-un asemenea caz. Important e să se găsească soluții, nu să se arunce cu acuze asupra celor care au atras atenția că sunt probleme la tine acasă”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD Iași.

Centrul de copii ”Ion Holban” și-a pierdut licența

Parlamentarul PSD este de părere că aceste probleme sunt mai vechi, însă măsurile au întârziat să apară. Conform verificărilor făcute chiar și anul acesta, centrul de copii ”Ion Holban” și-a pierdut licența de funcționare din luna iunie.

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc a menționat că forul care gestionează activitatea centrelor sociale din județ trebuie să vină urgent cu soluții. Acestea sunt menite pentru a nu bloca activitatea stabilimentelor sociale.

Citește și despre: UAMS Podu Iloaiei se extinde.

Parlamentarul ieșean a cerut instituției condusă de Costel Alexe să prezinte rapid un plan de măsuri pentru zecile de copii de la Ion Holban. ”Să nu uităm că avem peste 60 de copii care erau parte a unui program social. Acum grupul trebuie relocat, trebuie reintegrat. De ce oare nu s-au găsit soluții până acum? De ce se preferă să se arunce cu acuze, în loc să se vină cu rezolvări. Șefii județului trebuie să vină de urgență cu explicații. Acest lucru cât mai rapid, tocmai pentru a nu cădea în ridicol.”, a mai spus Marius Ostaficiuc.

septembrie 28, 2023

Turismul românesc trebuie revitalizat, dar nu pe...

septembrie 28, 2023

PSD, PNL și AUR conduc în sondaje....

septembrie 28, 2023

Cartea neagră a guvernării locale PNL: trei...