Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Politic

Meniu

USR mizează pe Bodea la Primărie

În competiția internă a USR pentru desemnarea candidatului la alegerile locale de anul viitor pentru PrimăriA Iași s-a înscris un singur candidat. Este vorba despre Marius Bodea.

Procesul de desemnare a candidatului a demarat la 1 octombrie. La circa o lună după ce Cosette Chichirău, fostă şefă USR Iaşi, şi-a dat demisia din partid. Un alt pretendent, Răzvan Timofciuc, nu şi-a mai depus candidatura, în condiţiile în care, în prezent, există o decizie a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) care nu-i permite să participe la alegerile de anul viitor. Liderul de grup al consilierilor locali USR a atacat hotărârea ANI. Un verdict final este aşteptat la începutul anului viitor.

”Credeam că vor mai fi 1-2 candidaturi pe lângă a mea”

„Mi-aş fi dorit, sincer, să fie mai mulţi candidaţi înscrişi. Credeam că vor mai fi 1-2 candidaturi pe lângă a mea. Prefer întotdeauna competiţia pentru că, cu toată experienţa acumulată, tot găsesc idei bune şi fezabile venite de la competitori. Şi mi-aş fi dorit să văd şi alţi colegi cum gândesc, ce planuri ar avea ei pentru Iaşi, dacă ar ajunge primari”, a declarat ieri senatorul USR Marius Bodea, citat de ZDI. În perioada următoare, fostul liberal îşi va prezenta intern programul de guvernare locală. Pe 21 octombrie, va avea loc un vot al membrilor cu privire la candidatura sa.

Citeștr un alt articol de interes: Cosette Chichirău a demisionat din USR.

„Eu mi-am anunţat această intenţie de a candida încă de acum doi ani şi jumătate, iar toată activitatea mea internă, şi mai ales cea externă, a fost cu şi despre acest proiect – câştigarea Primăriei Iaşului. Eu am stat pe străzi, printre ieşeni, am muncit zi de zi, pregătindu-mă nu atât pentru aceste alegeri interne, ci pentru cele cu adevărat foarte grele, cele locale de anul următor. Adică nu este o aventură sau un exerciţiu”, a mai susţinut Marius Bodea, citat de ZDI.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

decembrie 8, 2023

PNL a anunțat că s-a alăturat Uniunii...

decembrie 8, 2023

Ultimele teste PISA au adus la lumină...

decembrie 6, 2023

Fostul prim-ministru este acuzat de două infracțiuni...