Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Prefectură

Meniu

Ajutoare de urgență pentru familii și persoane singure cu probleme sociale. Sunt beneficiari și din Iași

Ajutoare de urgență pentru familii și persoane singure cu probleme sociale. Sunt beneficiari și din Iași. Guvernul a aprobat vineri acordarea de ajutoare de urgenţă în valoare de 1,756 milioane de lei. Banii sunt destinați pentru sprijinirea a 427 de familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate.

Tot în această categorie intră și persoanele care au probleme grave de sănătate. De asemenea, vor primi bani și cele care se află în situaţii de excluziune socială.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, 350.000 de lei sunt alocaţi pentru 50 familii şi persoane singure aflate în situaţii de necesitate din cauza incendiilor. Acestea locuiesc în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Buzău, Cluj, Constanţa, Giurgiu, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Olt, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

De asemenea, o sumă de 9.500 de lei merge către familii din judeţel Dâmboviţa şi Vaslui. Acestea se confruntă cu probleme sociale din cauza alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice periculoase.

citrește și: Taxele pentru serviciile publice vor fi afișate pe site-urile instituțiilor

Alţi 1,397 milioane de lei sunt destinaţi pentru 374 familii şi persoane singure. Acestea locuiesc în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea şi municipiul Bucureşti. Persoanele în cauză au situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori de alte cauze care pot conduce la excluziune socială.

Suma necesară pentru plata ajutoarelor de urgenţă se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

noiembrie 29, 2023

Îi sprijinim pe seniorii ieșeni. Petru Bogdan...

noiembrie 29, 2023

Atenție, nu folosiți aragazul sau cuptorul pentru...

noiembrie 28, 2023

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ DE COD GALBEN Interval de...

noiembrie 23, 2023

Românii din diaspora vor putea utiliza documente...