Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Prefectură

Meniu

Guvernul interzice festivalurile și concertele organizate de primării

Guvernul interzice festivalurile și concertele organizate de primării. Executivul a pregătit deja un pachet de masuri pentru plafonarea cheltuielilor publice până la finalul anului. Măsura a fost luată după ce cheltuielile au crescut chiar și de patru ori față de perioada de referință.

Astfel, potrivit proiectului ordonanței de urgență, obținut de ȘtirilePROTV, se interzic festivaluri-concerte organizate de primării. Totuși, se permit doar evenimente de sfârșit de an și de zile oficiale ale unităților administrative, dar și acestea pe sume plafonate.

„În anul 2023, începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, instituțiile și autoritățile publice locale, indiferent de modul de finanțare și subordonare, nu pot finanța din fonduri publice, cu excepția celor provenite din donații și sponsorizări, organizarea de evenimente comunitare cum ar fi festivaluri, concerte, competiții locale, festivități, sărbători tematice, dar fără a se limita la acestea.

Sunt exceptate de la prevederile alin.(4) cheltuielile cu evenimentele ocazionate de zilele declarate ca fiind zile oficiale ale unităților administrativ teritoriale precum și cheltuielile cu evenimentele ocazionate de sfârșitul de an. Cheltuielile cu organizarea acestor evenimente nu pot depăși media cheltuielilor lunare de aceeași natură realizate în perioada ianuarie-septembrie 2023.

Eventualele cheltuieli de această natură care depășesc plafonul stabilit anterior pot fi suportate din donații și sponsorizări”, se arată în proiectul de an normativ.

Primăriile, pasibile de amenzi

Dacă primăriile sau alte autorități publice nu vor respecta prevederile OUG, în cazul în care va intra în vigoare, sunt pasibile de amenzi substanțiale.

citește și: Istorie animată la Palatul Culturii

Nerespectarea prevederilor art. I și II constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională între 2.000 și 20.000 lei. Asta dacă fapta contravențională nu a fost săvârșită în alte condiții încât potrivit legii penale să constituie infracțiune.

În plus, actul normativ creează mecanisme necesare pentru cofinanțări, pentru a nu mai fi nevoie de rectificare bugetară.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

noiembrie 29, 2023

Îi sprijinim pe seniorii ieșeni. Petru Bogdan...

noiembrie 29, 2023

Atenție, nu folosiți aragazul sau cuptorul pentru...

noiembrie 28, 2023

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ DE COD GALBEN Interval de...

noiembrie 23, 2023

Românii din diaspora vor putea utiliza documente...