Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Prefectură

Meniu

Încă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii mari din regiunea Moldovei

Încă un pas important pentru dezvoltarea infrastructurii mari din regiunea Moldovei. Marți, 21 noiembrie, a fost semnat 𝐀𝐜𝐨𝐫𝐝𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐬𝐭𝐫𝐚𝐝𝐚 𝐏𝐚𝐬̦𝐜𝐚𝐧𝐢 – 𝐒𝐮𝐜𝐞𝐚𝐯𝐚. Proiectul presupune lucrări pe raza a patru unități administrativ-teritoriale din județul Iași, respectiv Pașcani, Valea Seacă, Tătăruși, Lespezi.

“Dezbaterea publică privind acordul de mediu din județul nostru a avut loc la Tătăruși, la finalul lunii septembrie, ocazie cu care am susținut necesitatea acestui proiect pentru întreaga zonă a Moldovei’”, a precizat prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru.

Citește un alt articol: Transportul la nivel județean este în centrul unei dispute juridice.

Acest nou tronson va avea o lungime de 62 de kilometri. Va lega Suceava de Autostrada Ploiești – Pașcani, dar și de Autostrada Ungheni – Iași – Târgu Mureș. “De asemenea, miercuri, 22 noiembrie, se va semna și ultimul contract de lucrări din A7, lotul 3 al tronsonului Ploiești – Buzău. A7, Ploiești – Pașcani. Finanțarea este integral cu fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Acești noi pași făcuți în implementarea proiectelor de infrastructură reconfirmă susținerea Guvernului condus de social-democratul Marcel Ciolacu pentru dezvoltarea Moldovei”, a mai adăugat Bogdan Cojocaru.

Tot prin 𝐏𝐍𝐑𝐑 se finanțează și două tronsoane din A8, respectiv Târgu Mureș – Miercurea Nirajului și Leghin – Târgu Neamţ (Moțca).

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

noiembrie 29, 2023

Îi sprijinim pe seniorii ieșeni. Petru Bogdan...

noiembrie 29, 2023

Atenție, nu folosiți aragazul sau cuptorul pentru...

noiembrie 28, 2023

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ DE COD GALBEN Interval de...

noiembrie 23, 2023

Românii din diaspora vor putea utiliza documente...