Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Prefectură

Meniu

Noi salarii minime

Noi salarii minime. Premierul Marcel Ciolacu: Am convenit astăzi, împreună cu patronatele și sindicatele, în Consiliul Național Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară.

Am făcut o promisiune angajaților. În urma introducerii contribuției pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcții, de 4.582 de lei, cât și cel din agricultură și industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete.

Vezi despre: Un sfert dintre ieșeni au salariul minim.

Le mulțumesc patronatelor pentru că au înțeles importanța acestui moment. Apreciez suportul acordat Guvernului de către sindicate. Suportul este acordat în stabilirea valorilor corecte ale salariilor minime din cele două industrii-cheie pentru economia noastră.

Află mai multe: Salariul minim net depășește 2.000 de lei începând cu Octombrie.

Suntem pregătiți, acum, să adoptăm în ședința de Guvern, ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către președintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi importante. Prevederi care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

noiembrie 29, 2023

Îi sprijinim pe seniorii ieșeni. Petru Bogdan...

noiembrie 29, 2023

Atenție, nu folosiți aragazul sau cuptorul pentru...

noiembrie 28, 2023

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ DE COD GALBEN Interval de...

noiembrie 23, 2023

Românii din diaspora vor putea utiliza documente...