Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Prefectură

Meniu

Se reiau controalele la centrele de zi din județ

Se reiau controalele la centrele de zi din județ. Prefectura Iași verifică în această perioadă dacă au fost implementate măsurile aplicate în urma controalelor efectuate la centrele de asistență socială din județul Iași.

Prefectul Bogdan Cojocaru a anunțat că la Centrul „Ion Holban”, aflat în subordinea Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, s-a obținut o licență provizorie pentru încă un an. În urma controlului din august, spălătoria unității a fost închisă. Condițiile de la bucătărie și din sala de mese au fost îmbunătățite.

“Facem în continuare, pe baza sesizărilor pe care le avem, verificări. Dacă aceste măsuri pe care ei le-au lăsat în urmă cu câteva săptămâni sunt încă implementate. Exact același lucru care s-a întâmplat și la Holban. Unde în timpul verificărilor pe care le făceau aceste comisii mixte, a fost depistat acest centru din subordinea DGASPC funcționând fără licență. După acele verificări, dumnealor au redepus documentația pentru a obține o licență provizorie.

Citește si un alt articol: Liberalii de la vârful județului, acuzați că au furat sloganul PSD.

Li s-a acordat doar în urma investițiilor pe care le-au făcut la nivelul bucătăriei și la nivelul sălii de mese. Spălătoria, în momentul de față, este închisă”, a declarat prefectul Bogdan Cojocaru.

Centrele de zi – simple gospodării

Despre Centrul de la Prisăcani, care funcționează fără autorizație și care, din punct de vedere juridic, prefectul Bogdan Cojocaru a spus că este doar o gospodărie și că legislația nu-i permite să se intervină..

“Țiinând cont de faptul că o parte dintre cei care sunt în acea clădire, în acea casă, locuiesc acolo, au domiciliu acolo și o parte au contracte de închiriere, din nefericire, legislația în vigoare nu ne permite să facem mai mult decât ceea ce am făcut până acum, dar atât AJPIS Iași, cât și ITM, OPC și alte instituții care au făcut parte din această comisie mixtă au fost, și au verificat inclusiv din informațiile pe care le avem de data aceasta din zona Primăriei, Asistența Socială intră în această clădire în așa fel încât să putem să ne asigurăm că persoanele care, chiar dacă și-au dat acordul să locuiască acolo și să beneficieze de aceste servicii, sunt în siguranță”, a mai adăugat prefectul Bogdan Cojocaru.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

septembrie 19, 2023

Tichete educaționale de 500 de lei pentru...

septembrie 13, 2023

Se reiau controalele la centrele de zi...

septembrie 13, 2023

„Am fost astăzi alături de cei care...

septembrie 8, 2023

Instituția Prefectului Iași a reluat licitația pentru...