Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Prefectură

Meniu

Ziua fără risipă și deșeuri alimentare

Ziua Internațională de conștientizare asupra risipei și deșeurilor alimentare este la a patra ediție anul acesta. The International Day of Awareness of Food Loss and Waste (IDAFLW) se sărbătorește în data de 29 Septembrie. Aceasta este menită să atragă atenția asupra dimensiunii îngrijorătoare pe care o capătă fenomenul risipei alimentare, ca provocare a societății moderne.

Astfel, creșterea gradului de informare și implicare a societății civile în realizarea și implementarea politicilor publice în domeniul reducerii risipei alimentare este esențială pentru atingerea obiectivului de dezvoltare durabilă, acela de a reduce cu 50% risipa de alimente, până în anul 2030.

Citește un alt articol despre: Ziua salvatorilor.

MADR continuă Campania inițiată în 2020 „Și tu poți proteja planeta! Împreună dăm startul la reducerea risipei de alimente!” prin realizarea și diseminarea de materiale publicitare cu mesaj anti-risipă alimentară, al cărei grup țintă îl reprezintă publicul larg – cetățenii, prin intermediul și cu sprijinul autorităților publice centrale și locale.

Noi, toți cetățenii, putem contribui la reducerea risipei de alimente printr-o conduită de cumpărare echilibrată. Astfel putem reduce cantitatea de alimente irosite.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

noiembrie 29, 2023

Îi sprijinim pe seniorii ieșeni. Petru Bogdan...

noiembrie 29, 2023

Atenție, nu folosiți aragazul sau cuptorul pentru...

noiembrie 28, 2023

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ DE COD GALBEN Interval de...

noiembrie 23, 2023

Românii din diaspora vor putea utiliza documente...