Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Ciurea

COMUNA CIUREA

Comuna Ciurea se află în vecinătatea sudică a municipiului Iași, pe malurile râului Nicolina. Este traversată de șoseaua județeană DJ248, care o leagă spre nord de Iași și spre sud de Grajduri, Scânteia și mai departe în județul Vaslui de Rebricea și Vulturești.

Comuna Ciurea este compusă din 7 sate: Ciurea care este și satul de reședință și satele: Curături, Dumbrava, Hlincea, Lunca Cetățuii, Picioru Lupului și Slobozia.

În comuna Ciurea se află mănăstirea Hlincea, ansamblu – monument istoric de arhitectură de interes național, datând din secolul al XVI-lea, format din biserica „Sfântul Gheorghe”, ruinele chiliilor, turnul-clopotniță și zidul de incintă. În rest, alte opt obiective sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Ciurea se ridică la 11.640 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 10.092 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (87,63%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (91,31%).

Comuna Ciurea este administrată de un primar și un consiliu local compus din 17 consilieri. Primarul Cătălin Lupu, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2008.

Despre

Primar: Cătălin Lupu

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?