Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Cucuteni

Primăria Cucuteni

Comuna Cucuteni se află în partea de vest a județului. Este străbătută de șoseaua județeană DJ280B, care o leagă spre sud de Ion Neculce și Târgu Frumos și spre nord de Balș.

Comuna Cucuteni are în componență patru sate: Cucuteni care este sat reședință și satele Băiceni, Bărbătești și Săcărești.

Din punct de vedere istoriccomuna prezintă o importanță deosebită prin aceea că pe teritoriul acesteia se află vestita civilizație „CULTURA CUCUTENI”, semnalată pentru prima data în anul 1884 de către folcloristul Teodor Burada,  civilizație care se întinde pe o suprafață de circa 300.000 km pătrați fiind una dintre cele mai răspândite civilizații din lume cu o vechime de peste 5.000 ani.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Cucuteni se ridică la 1.244 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 1.446 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (97,27%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,26%).

Comuna Cucuteni este administrată de un primar și un consiliu local compus din 9 consilieri. Primarul Pamfilică Brânză, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2008.

Despre

Primar: Pamfilică Brânză

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?