Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Dolhești

PRIMĂRIA DOLHEȘTI

Comuna Dolhești se află în sud-estul județului, la limita cu județul Vaslui. Este străbătută de șoseaua județeană DJ244D, care o leagă spre nord de Ciortești și spre sud în județul Vaslui de Bunești-Averești, Duda-Epureni și Huși.

Comuna Dolhești este compusă din trei sate: Dolhești care este sat reședință și satele Brădicești și Pietriș.

Două obiective din comuna Dolhești sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Unul este un sit arheologic, aflat „la Odaie”. Celălalt obiectiv, clasificat ca monument de arhitectură, este biserica de lemn „Buna Vestire”, construită pe la 1691, și aflată în satul Brădicești.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Dolhești se ridică la 2.638 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 2.841 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (75,44%), cu o minoritate de romi (21,19%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (93,56%).

Comuna Dolhești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Primarul Dorin-Petru Butnariu, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din octombrie 2020.

Despre

Primar: Dorin-Petru Butnari

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?