Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria  Andrieșeni

Comuna Andrieșeni se află în nordul județului, la limita cu județul Botoșani, pe malurile râului Jijia. Este traversată de șoseaua județeană DJ282F, care o leagă spre sud de Vlădeni și spre vest în județul Botoșani de Răuseni. La Spineni, acest drum se intersectează cu șoseaua județeană DJ282B, care duce spre est la Bivolari și spre vest la Șipote, Plugari și mai departe în județul Botoșani la Prăjeni și Flămânzi.
Comuna Andrieșeni este compusă din șapte sate: Andrieșeni care este sat reședința și satele Buhăeni, Drăgănești, Fântânele, Glăvănești, Iepureni și Spineni.
Șase obiective din comuna Andrieșeni sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Două dintre acestea sunt situri arheologice — valul lui Traian și situl din vatra satului Andrieșeni. Celelalte patru obiective sunt clasificate ca monumente de arhitectură: gările Șoldana și Andrieșeni (sfârșitul secolului al XIX-lea), biserica „Buna Vestire” (1806) din satul Iepureni, și Biserica de lemn „Sfântul Nicolae” (1783) din același sat.
Conform ultimului recensământ, populația comunei Andrieșeni se ridică la 4.177 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 4.435 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,89%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (94,88%).
Comuna Andrieșeni este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Maricel Turcu, de la Partidul Mișcarea Populară, este în funcție din 2012.

Despre

Primar: Maricel Turcu

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?