Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Balș

COMUNA BALȘ

Comuna Balș este situată în partea de sud-est a Câmpiei Moldovei, respectiv în depresiunea Jijia – Bahlui, în preajma zonei de contact a acesteia cu sectorul cel mai de sud – est al Podișului Sucevei și cu cel de nord – vest al Podișului Central Moldovenesc. Se află în zona nord-vestică a județului și este străbătută de șoseaua națională DN28B, care leagă Târgu Frumos de Botoșani. De asemenea, prin satul Coasta Măgurii trece șoseaua județeană DJ281C, care o leagă spre est de Cotnari și spre sud-vest de Todirești, Hărmănești și Pașcani. Comuna Balș se învecinează la nord cu comuna Cotnari, la vest cu comuna Cucuteni, la sud cu orașul Târgu Frumos, la est cu comuna Belcești, în partea de sud – est cu comuna Ion Neculce, iar în sud – vest cu comuna Costești.

Comuna Balș este compusă din trei sate: Balș care este sat reședință și satele Boureni și Coasta Măgurii.

Două obiective din comuna Balș sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local, ambele fiind situri arheologice: situl de la „Valea Părului” și situl de pe „Movila Căpățână”.

Conform ultimului recensământ efectuat în 2011, populația comunei Balș se ridică la 3.375 de locuitori, în creștere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 3.281 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (95,88%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (91,29%).

Comuna Balș este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul, Constantin Golduț, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din octombrie 2020.

 

 

Despre

Primar: Constantin Golduț

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?