Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Bălțați

COMUNA BĂLȚAȚI

Comuna Bălțați este situată în centrul județului, în Câmpia Jijiei inferioare, pe malul râului Bahluieț. Este străbătută de șoseaua națională DN28, care leagă Iașiul de Roman. Din acest drum, la Mădârjești, se ramifică șoseaua județeană DJ282E, care duce spre sud la Lungani, Sinești, Mădârjac și Țibana.

Comuna Bălțați compusă din șapte sate: Bălțați care este sat reședință și satele Cotârgaci, Filiași, Mădârjești, Podișu, Sârca și Valea Oilor.

Șase obiective din comuna Bălțați sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Unul dintre ele este clasificat ca monument de arhitectură — Biserica de lemn „Sfântul Grigore Teologul” din satul Mădârjești, construcție ce datează din secolul al XIX-lea. Restul sunt o serie de situri arheologice.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Bălțați se ridică la 4.975 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 5.019 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,9%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (85,15%).

Comuna Bălțați este administrată de un primar și un consiliu local compus din 15 consilieri. Primarul, Vasile Aștefanei, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2008.

 

 

Despre

Primar: Vasile Aștefanei

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?