Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Bivolari

Comuna Bivolari

Comuna Bivolari se află pe malul drept al Prutului, în extremitatea nord-estică a județului, la limita cu județul Botoșani și la granița cu raionul Fălești din Republica Moldova. Este traversată de șoseaua națională DN24C, care leagă Iașiul de orașul Lipcani din Republica Moldova.

Comuna Bivolari este compusă din cinci sate: Bivolari care este sat reședință și satele Buruienești, Soloneț, Tabăra și Traian.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Bivolari se ridică la 4.180 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 4.513 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,22%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,69%).

Comuna Bivolari este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Dumitru Liviu Teodorescu, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2000.

Singurul obiectiv din comuna Bivolari inclus în lista monumentelor istorice din județul Iași este biserica „Sfântul Ilie” (1820) din satul Soloneț.

 

Despre

Primar: Dumitru Liviu Teodorescu

Contact primărie:

Galerie foto

Vezi documente

Dorești să faci o sesizare?