Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Brăești

PRIMĂRIA BRĂEȘTI

Comuna Brăești este amplasată în zona sud-vestică a județului, la limita cu județul Neamț, și în cea centrală a Podișului Moldovei. Este deservită de șoseaua județeană DJ208A, care o leagă spre nord de Ion Neculce și Târgu Frumos. Comuna Brăești se învecinează la nord cu comunele Ion Neculce și Bălțați, la sud cu comuna Oțeleni, la est cu comuna Lungani, și la vest cu comunele Strunga și Ion Neculce.

Comuna Brăești este compusă din cinci sate: satul Brăești care este sat reședință și satele Albești,  Buda, Cristești și Rediu.

Două obiective din comuna Brăești sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Unul este situl arheologic de „la Moara lui Chilcoș”. Celălalt obiectiv, clasificat ca monument de arhitectură, este biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” (secolul al XVIII-lea) din satul Brăești.

Conform utimului recensământ, populația comunei Brăești se ridică la 3.108 locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 3.265 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (94,88%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (93,79%).

Comuna Brăești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Vasile Butnaru, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2000. Începând cu alegerile locale din 2020.

 

 

Despre

Primar: Vasile Butnaru

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?