Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Ciohorăni

COMUNA CIOHORĂNI

Comuna Ciohorăni se află în vestul județului, aproape de limita cu județul Neamț. Este străbătută de șoseaua națională DN2, care leagă Romanul de Suceava. Din acest drum, la Ciohorăni se ramifică șoseaua județeană DJ208D, care o leagă spre est de Cozmești.

Comuna Ciohorăni eeste format dintr-un singur sat, Ciohorăni, care este și sat reședință.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna nu exista, satul Ciohorăni făcând la acea vreme parte din comuna Miroslovești din județul Suceava. Satul avea atunci 948 de locuitori și în el funcționa o biserică, ridicată în 1864 de locuitori.

Comuna Miroslovești a făcut parte după 1950 din raionul Pașcani al regiunii Iași, iar în 1968 a trecut la județul Iași. Comuna Ciohorăni a fost înființată în 2004, când satul cu același nume s-a desprins din comuna Miroslovești.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Ciohorăni se ridică la 1.781 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 2.020 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (86,97%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (87,09%).

Comuna Ciohorăni este administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Primarul Ticu Simion, de la Partidul Social Democrat, este în funcție din 2008.

 

 

Despre

Primar: Ticu Simion

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?