Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Ciortești

COMUNA CIORTEȘTI

Comuna Ciortești se află la marginea sudică a județului, pe malul stâng al râului Vasluieț, acolo unde acesta primește apele afluenților Coropceni și Ciortești. Este străbătută de șoseaua națională DN24, care leagă Iașiul de Vaslui. La Coropceni, din acest drum se ramifică șoseaua județeană DJ244D, care duce spre sud-est la Dolhești și mai departe în județul Vaslui la Bunești – Averești, Duda – Epureni și Huși.

Comuna Ciortești este compusă din cinci sate: Ciortești care este sat reședință și satele Coropceni, Deleni, Rotăria și Șerbești.

Două obiective din comuna Ciortești sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Iași ca monumente de interes local. Unul este un sit arheologic, aflat la „Fundătura 11”. Celălalt obiectiv este biserica „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” (ante 1809) din satul Ciortești.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Ciortești se ridică la 3.979 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 4.366 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,1%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (94,3%).

Comuna Ciortești este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul Alina Apostol, de la Partidul Național Liberal, este în funcție din 2016.

 

 

Despre

Primar: Alina Apostol

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?