Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Primăria Coarnele Caprei

COMUNA COARNELE CAPREI

Comuna se află în partea nordică a județului, aproape de limita cu județul Botoșani. Este străbătută de șoseaua județeană DJ281B, care o leagă spre sud-vest de Belcești și spre nord-est de Plugari. Comuna se învecinează la nord cu comunele Scobinți și Plugari, la est cu Fântânele și Focuri, la sud cu Belcești și la vest cu comunele Cotnari și Ceplenița.

Comuna Coarnele Caprei are in componență două sate: Coarnele Caprei care este sat reședință și satul Petroșica.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna nu exista, satele Arama-Protopopu și Coarnele Caprei făcând parte din comuna Belcești. Anuarul Socec consemnează desprinderea celor două sate care au format de atunci comuna Coarnele Caprei, având la acea vreme 2010 locuitori. În 1931, comuna a fost desființată și satele ei au revenit la comuna Belcești, dar numai pentru scurt timp. În 1950, comuna a fost transferată raionului Hârlău din regiunea Iași. În 1968, a revenit în alcătuirea actuală la județul Iași.

Conform ultimului recensământ, populația comunei Coarnele Caprei se ridică la 3.091 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior, când se înregistraseră 3.112 locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (97,06%). Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (96,6%).

Comuna Coarnele Caprei este administrată de un primar și un consiliu local compus din 11 consilieri. Primarul Mihai Țibucanu de la Partidul Național Liberal, este în funcție din octombrie 2020.

 

 

 

Despre

Primar: Mihai Țibucanu

Contact primărie:

Dorești să faci o sesizare?